Прочитај ми чланак

НОВА УВРЕДА Колинда у првом реду, Тачи иза Макрона, Путина и Трампа, а Вучић нигде

0

На централној манифестацији испред Тријумфалне капије у Паризу на једном месту нашли су се шефови држава и влада више од 80 земаља.

И док су у средини првог реда наткривене трибине седели домаћин, француски председник Емануел Макрон и главни гости, амерички и руски председник Доналд Трамп и Владимир Путин, те немачка канцеларка Ангела Меркел, одмах иза њих, у другом реду, био је председник самопроглашеног Косова Хашим Тачи!

И Колинда у првом реду

Осим што је камера увек „хватала“ лик Хашима Тачија, због привилеговане позиције коју му је домаћин доделио, у првом реду нашло се места и за председницу Хрватске Колинду Грабар Китаровић и њеног супруга.

Колико год је камера прелазила преко почасне ложе, тешко се могао угледати Александар Вучић, председник Србије.

Француски домаћин тако је два пута понизио свог некадашњег српског савезника из Великог рата.

Први пут када је дозволио да се у цркви Нотр Дам завијори застава Косова, које као држава пре сто година није постојало, а и сада му је статус недефинисан, јер га највећи део света не признаје.

И данас, када за председника Србије није предвидео позицију коју заслужује земља, највећа страдалница у Првом светском рату.

Тек уз велики труд и успоравањем снимка преноса, пронађен је и српски председник – одмах иза принчевског пара малене кнежевине Монако.

Вучић

Што је неко овако поступио, према речима Александра Вучића, то није било ништа страшно због чега би се требало узнемиравати.

„Код мене су били представници Летоније. Али да правим тамо скандал није било ни места нити има смисла. Имали смо важне и добре разговоре, обавили добар посао за нашу земљу“, казао је он.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!