Прочитај ми чланак

НИКОЛИЋЕВА КАНЦЕЛАРИЈА нас кошта милион евра месечно

0

Београд -- Канцеларија Савета за сарадњу са Русијом и Кином, на чијем је челу Томислав Николић, како пише Блиц, коштаће грађане Србије око милион евра месечно.

Та канцеларија ће“удомити“, како наводи Блиц, 30 стално запослених сарадника бившег председника. Николић је наводно, како сазнаје Блиц, тражио и већи број запослених, али је коначан број од 30 предвиђен одлуком о максималном броју запослених у систему државних органа за 2017. годину, коју је недавно усвојила Влада.

„Рад свите, која је доскоро боравила на Андрићевом венцу, наставиће да финансирају порески обвезници Србије. Оно што боде очи је то што ће ово ново Николићево пословно чедо имати више запослених него много значајније државне институције које обављају важне послове за грађане Србије“, наводи Блиц.

Рад нове Николићеве канцеларије, према прелиминарној рачуници, грађане Србије коштаће око милион евра – месечно. То је, како даље наводи београдски лист, прелиминарна рачуница свеукупних трошкова за рад ове канцеларије коју су правиле стручне службе Владе Србије.

Наиме, поред више милиона динара које порески обвезници Србије треба да издвоје за плате 30 запослених, плаћаће и службена путовања, возни парк, пословни простор, комуналије…

Проблем је, наводи се даље, у томе што ти трошкови нису предвиђени ранијим планирањем издвајања из државне касе, односно буџетом за 2017, јер је Канцеларија за сарадњу са Русијом и Кином тек касније успостављена. Сада се не зна како ће се изфинансирати канцеларија Николића јер новца у буџету за те сврхе нема.