Прочитај ми чланак

НИКАД ГРАНИЦА: Излазак на изборе значи легитимисање од Устава одметнуте власти

0

Nikad granica 232

НИКАД ГРАНИЦА о локалним изборима 15.12.2013.
Као што многи који су изворно учествовали у деловању НИКАД ГРАНИЦА знају, став који је срећом код нас преовладао је тај да на локалне изборе не треба излазити, у условима када власт брутално крши и законе и Устав, и када контролише практично све медије у Србији. Изласком на локалне изборе не само да се трошила национална енергија и одвраћала пажња од кључне ствари која се дешавала – предаја КиМ – већ се и легитимисала од Устава одметнута власт, чија је победа била практично гарантована.

Као што се види, преовладао је ускостраначки моменат код многих, а резултати су видљиви и поражавајући. Како ствари изгледају, у складу са добром праксом успостављеном откако је уведено тзв. вишестраначје у Србији, нико неће трпети последице због лоших одлука и лоших резултата, нити преузети одговорност. Напротив – неки ће бити још гласнији и агресивнији у својим нејаким покушајима самонаметања као „једине“ алтернативе.

То није модел који ће донети промене у Србији. То је наставак агоније, и то није прихватљиво.

НИКАД ГРАНИЦА ће, у сарадњи са Привременом скупштином АП КиМ и њеним Правно-политичким саветом, наставити активност са идејом окупљања на нестраначкој, државотворној и уставобранитељској основи, у циљу борбе за очување државе. У условима безусловног окретања власти тзв. евроинтеграцијама, које директно угрожавају државност и самосталност Србије, и неминовно воде званичном признању тзв. косовске независности, истицање алтернативе евроазијских интеграција, које не угрожавају суверенитет, територијални интегритет и политичку самосталност држава која им се прикључују – биће саставни део те борбе.

(Србин.инфо)