Прочитај ми чланак

НДС неће заменити СПС у Влади, сувише су слаби

0

Dijana-Vukomanovic-jt3

БЕОГРАД – Нереалан је сценарио да Борис Тадић и његова Нова демократска странка уђу у Владу Србије након евентуалне реконструкције, уместо Социјалистичке партије Србије, рекла је Дијана Вукомановић, потпредседница Социјалистичке партије Србије.

„То кажем, не зато што смо ми толико јаки и незамењиви, него зато што су Борис Тадић и цела опозиција толико слаби“, рекла је Вукомановић за лист Данас.

На питање, постоји ли ипак криза у владајућој коалицији након поруке министра полиције Небојше Стефановића премијеру Вучићу да размисли о даљој коалицији са СПС, Вукомановић је рекла да не би односе у владајућој коалицији назвала кризом.

„Пре бих их назвала неспоразумима, који би требало да се реше у директној комуникацији између лидера наших партија, Дачића и Вучића, јер они сарађују на дневној основи. Питање да ли смо ми потребни напредњацима је разрешено оног тренутка када су нас позвали да са њима делимо одговорност за реформску политику. Увек је теже бити власт него опозиција. То знамо и ми и напредњаци“, истакла је Вукомановић.

Она је додала да ће о односима у владајућој коалицији бити речи и на главном одбору и председништву СПС средином септембра, али да то није ништа неуобичајено, јер је реч и о међупартијским односима, не само на републичком нивоу већ и у различитим локалним срединама.

„Али, на дневном реду неће бити питање нашег изласка из коалиције на републичком нивоу“, рекла је Вукомановић.

Извор: Танјуг