Прочитај ми чланак

НАРОД ГА ПЛАЋА Ево ко је одговоран за ваздух у Србији, дошао са Вучићем 2013.

0

Директор Агенције за заштиту животне средине Филип Радовић доспео је у жижу јавности када је отпустио начелника Одељења за квалитет ваздуха Миленка Јовановића који је сумњао у загађеност ваздуха, јер је, како је наведено "учинио више пропуста и недозвољених радњи везаних за рад и радне обавезе", и то после 38 година стажа у екологији, али и када је недуго потом сменио и другог начелника Дејана Лекића, који је у овој области 27 година. А, ко је заправо Филип Радовић?

Радовић је, судећи по свом ЦВ-у од 2008. године на директорским функцијама, а на месту директора Агенције за заштиту животне средине налази се од 2013. године.

Filip Radović FOTO: PrintscreenФото: Printscreen

Како наводи Покрет Тврђава, наведено искуство Радовића је углавном из сопствене породичне фирме.

Постављен је за директора кључне институције у екологији 2013. без дана искуства. Новинари нека истраже средњу школу и диплому, као и “бечелор“ у Француској. Приватни Футура Факултет за еконологију – навели су они, и додали:

Објавили смо да је на штанду СПС-а Радовић предано делио каранфиле и руже, али је у међувремену постао близак СНС. Његов кум је господин Александар Јовичић, председник општине Палилула. Радовић је у статусу В.Д. већ 7 година, и колико нам је познато, није продужен. Овакав “стручњак“ је сменио начелнике Јовановића и Лекића који су Агенцију подизали од првог дана 2004. године. Људе које је ангажовала УН, Светска банка, који имају призната и позната имена у свету европске и светске екологије. Сумрак струке и здравог разума. А испаштају грађани – навео је Покрет Тврђава.

Подсетимо, Агенција за заштиту животне средине, на чијем је челу Филип Радовић дала је пет милиона динара копирници у Миријеву за инфо табле 26. октобра, и то усред свеопште катастрофе са загађењем ваздуха, а директор је и расписао позив за набавку од нових 50 милиона динара за одржавање објекта Агенције. На срећу, ова набавка је обустављена.