Прочитај ми чланак

НАПРЕДЊАЦИ се међусобно тукли на сред улице!

0

Већина одборника у Мерошини, међу којима су били и напредњаци, гласала је за смену председнице мерошинског парламента Сање Стајић из СНС на седници одржаној 1. јула. Одборник СНС Александар Арсић који је гласао за смену Стајићеве каже да га након седнице испред зграде скупштине напао један од виђенијих мерошинских напредњака и ударио га неколико пута. Интервенисала је и полиција.

Смене, рокаде, прелетања, све је то део мерошинске „политичке вртешке“ последњих година. Новитет је да су почели и физички обрачуни.

Прошлог понедељка одржана је седница Скупштине Општине Мерошине. Дневни ред је допуњен захтевом за смену председнице парламента Сање Стајић (на слици испод). Допуна је изгласана и уврштена у дневни ред, наводе одборници из Мерошине, а затим је Сања Стајић прекинула седницу и није се вратила.

Одборница ДС Сања Миладиновић објашњава да је ипак седница настављена, да је председавао најстарији одборник и да је Стајићева смењена.

Већина од 22 одборника је изгласала Бојана Сибиновића из СПС. Међутим, није дошло до примопредаје дужности јер су стручне службе отишле, нисмо имали печат. Имамо легалитет који треба да се преточи у легитимитет. Одборници престављају вољу народа, а немогуће је извршити примопредају – наводи Миладиновић.

А та већина била је политички шаренолика. За смену Стајићеве гласали су поједини напредњаци, социјалисти, радикали, демократе, одборник ДСС и Сељачке странке.

Овакав сценарио потврдио је и одборник Александар Арсић – Стајићева је смењена, правне службе нису завеле смену.

Сања Стајић и Бојан Сибиновић нису одговарали на позиве и поруке новинара.

После гласања обрачун испред Скупштине

Одборник СНС Александар Арсић гласао је за смену Сање Стајић, такође из СНС. Затим га је испред Општине сачекао један од виђенијих мерошинских напредњака, а Арсић наводи да је добио 4 ударца од тог човека, 3 у главу и један у тело.

Прво ме је малтретирао порукама, слао, звао. Ја нисам имао раније контакт с њим. Ударио ме је 4 пута испред Општине. Добро је да су ту људи били могло је и горе да буде. Морао сам да идем и код лекара, извадио сам потврде за повреде. Осећам психичке последице напада, узнемирен сам, пијем лекове за смирење. Нечувено је да ме неко напада због мог мишљења. Ја сам власник свог мандата. Веома сам се разочарао да је политика тако лоша. Жалосно је да се то тако дешава, да се утиче на неког, ја сам пунолетан човек, инжењер заштите животне средине – наводи Арсић.

Тај виђенији напредњак који је ударио одборника раније је био повереник СНС, потврђује Арсић а напао га је уз замерке – “ја сам ти дао мандат, а ти си окренуо леђа”. Арсић каже није окренуо леђа странци и Александру Вучићу, већ да је незадовољан стањем у Мерошини (на слици испод) и Сањом Стајић, перјаницом мерошинских напредњака.

Овде је изгледа борба за своју егзистенцију, а не за добробит грађана. Мени то и не треба, могу и да вратим мандат. Сутра ће да буде где су гласови, а ништа није урађено – каже Арсић.

После свега што се дешавало у Мерошини Арсић каже да је најбоље увести принудну управу.

Председник Општине Мерошина Саша Јовановић и његов заменик Бојан Нешић нису одговорили на позиве новинара Јужних вести.

Полиција је потврдила да је интервенисала 1. јула. Наводе да је 45-годишњи мушкарац ударио другог мушкарца 1. јула испред Општине и да ће по налогу Основног јавног тужилаштва у Прокупљу бити поднета кривична пријава за насилничко понашање и угрожавање сигурности.

У прокупачком Тужилаштву данас кажу да кривична пријава код њих још није стигла.