Прочитај ми чланак

МЛАДЕН ОБРАДОВИЋ ЗА СРБИН ИНФО: Пружамо руку свакоме ко је за савез са Русијом, а против ЕУ и НАТО

0

mladen obradovic

Образ се годинама залаже за превазилажење страначке ускогрудости и сабирање око најважнијих питања за опстанак српске државе и народа – поручује у интервјуу за „Србин инфо” лидер овог покрета Младен Обрадовић.

Зашто је патриотска опозиција недовољно активна? Због чега ка себи не каналише незадовољство народа, како по питању економије, тако и када је реч о номиналним питањима?

– Први проблем патриотске опозиције је њена идејна разнородност и оптерећеност сујетом, из чега проистиче готово непремостива завађеност. Други је одсуство свести о томе шта и како треба чинити да би се срушио читав накарадни систем чији је Александар Вучић само изданак, те да би се успоставио домаћински поредак, заснован на светосавским начелима вере, поштења, родољубља и здраве породице. И трећи, можда најтежи проблем, јесте недовољно присуство духовно присебних, часних и одважних људи који би могли представљати покретачку снагу.

Хоће ли бити избора у 2016. години и да ли бисте на њих ишли на заједничкој листи патриотске опозиције? Како коментаришете ставове да странке патриотске оријентације сносе одговорност што одбијају да заједничким деловањем постану права и снажна опозиција СНС режиму?

– То да ли ће, уз локалне и покрајинске изборе, бити расписани и парламентарни, не зависи само од жеље Александра Вучића, него и од дозволе његових евроатлантских господара. Ако Запад буде захтевао да најпре буду испуњени сви услови који се тичу „правно обавезујућег“ одрицања од Косова и Метохије, онда избора за Скупштину Србије тешко да ће бити пре коначног потписивања тог велеиздајничког уговора.

Образ се залаже за сабирање око најважнијих питања за опстанак српске државе и народа, а то су: јачање духовне и националне свести Срба, одбрана Косова и Метохије, очување Републике Српске, прекид преговора са ЕУ и НАТО, савез са Русијом, борба против дужничког ропства и дивљег капитализма, здрава породица, јачање војске и војне индустрије… Били смо и бићемо спремни да пружимо руку свима који се препознају у наведеним вредностима, а уз то поседују политичку озбиљност, идејну доследност и искрену жељу за сарадњом.

mladen-obradovic-5

Очекујете ли да ће Запад ускоро ставити званични Београд пред свршен чин – дозволите да Косово добије столицу у УН, уведите санкције Русији, одрекните се Републике Српске? Да ли по вама постоји шанса да власт у Србији ипак пружи некакав отпор Западу и направи макар благи заокрет у спољној политици?

– Ти услови су одавно познати, а Александар Вучић и Томислав Николић су на њих пристали и пре него што су дошли на власт. Амбасадор Кирби је недавно само поновио оно што су још 2012. и 2013. године захтевали немачки посланици приликом посета Београду: потписивање правно обавезујућег споразума са лажном државом „Косова“ и пристанак на чланство у Уједињеним нацијама. Што се тиче одрицања од Републике Српске, и на то су више пута до сада указивали немачки и британски званичници.

Коначно, ни то што најављује нови амбасадор САД, Кајл Р. Скот — постепени, али свеобухватни прекид веза са Русијом — такође није новост, јер европски званичници одавно поручују како ће Србија пре или касније морати да усклади своју спољну политику са спољном политиком ЕУ, а то значи да ће морати да уведе санкције Русији без обзира на сва Вучићева и Николићева позивања на српско-руско пријатељство.

Обратите пажњу: Александар Вучић, који је изразито склон хвалисању и преувеличавању сопствене улоге у свему чега се дотакне („ММФ је рекао да можемо још више повећати плате и пензије, али ЈА нисам дао“) ниједном није је рекао „ЈА нећу увести санкције Русији“, већ само „ова влада неће увести санкције Русији“, што отвара могућност да нека формално „друга“ или „реконструисана“, али суштински опет његова влада (са промењеним појединим министрима, или чак са другим премијером, у случају да он постане председник Републике) то ипак учини.

Постаје јасно да се спрема удар на Републику Српску. Шта ћете као покрет предузети по овом, веома важном питању за српски народ у 2016. години?

– Прво, подржаћемо све напоре које Република Српска буде чинила за одбрану свог достојанства и државности. Друго, потрудићемо се да кроз различите акције утичемо на свест српског народа са обе стране Дрине о потреби очувања Републике Српске. Нарочито ћемо указивати на опасност од понављања злокобног сценарија Петог октобра, који је, под паролом „да живимо као сав нормалан свет“, Србију завио у црно.

Да ли очекујете да Србија коначно обнови своје наоружање?

– Обнова српске војске је један од најважнијих задатака који морамо да испунимо уколико желимо да Србија поново постане слободна, богата и снажна. Образ се залаже за васпостављање ослободилачког духа и култа части српске војске, повратак обавезног служења војног рока, набавку савременог оружја и опреме, подизање степена обучености људства, вишеструко повећање броја војника, враћање у службу старешина који су отерани због учешћа у одбрамбеним ратовима 90-их, прекид сарадње са НАТО-ом, савезништво са Русијом, јачање војне индустрије и предузимање свих осталих потребних мера.

Међутим, све ово неће бити могуће докле год се на власти буду налазиле западњачке марионете. За обнову наше војне, економске, политичке и сваке друге моћи потребно је да на чело државе дођу духовно присебни и државотворно одговорни људи, који ће све своје снаге ставити у службу Богу и Србству.

Извор: СРБИН.ИНФО – Алексеј Димитријевић