Прочитај ми чланак

МИНИ ШЕНГЕН Ево на чију страну је стао Вучић у рату Трампа и Сороша на Балкану

0

Да ли је такозвани Мини Шенген споразум у интересу Србије, како тврди Александар Вучић или неког другог? После сусрета премијера Македоније Зорана Заева и Сорошевог сина Александра Сороша у Охриду, дилеме по повом питању више нема.

Заев се овог викенда у Охриду састао са потпредседником фондација Отвореног друштва Александром Сорошем, а летос и са његовим оцем Џорџом.
Како преноси „Слободна Европа“ на македонском језику, а потврђује Влада у Скопљу, тема састанка је био споразум између Србије, Албаније и Северне Македоније, а Сорош јуниор је дао подршку овом пројекту о којем се нису изјаснили грађани ни једне од држава-потписница.
 
Другим речима, Сорош је дошао да пружи ветар у леђа споразуму који је „Вучићева идеја“ и за који званични председник Србије гребе рукама и ногама. Такође, више нема дилеме на чију се страну ставио Вучић у сокобу Доналда Трампа и Џорџа Сороша на Балкану, а о чему је недавно говорио Игор Панарин, специјални саветник Владимира Путина и отац Евроазијске уније:
 
– Србија и Балкан су у опасности од дестабилизације. Покретач хибридног напада, као и до сада, може бити Лондон и његов дугогодишњи агент Џорџ Сорош, родом из суседне Мађарске, у којој стално покушава да дестабилизује ситуацију. Сорош је организовао миграциону кризу пре неколико година на Балкану, када су милиони младих с Блиског истока, из Африке и Авганистана прошли преко Србије. 
 
Постоје две америчке спољне политике: званична Доналда Трампа и незванична пробританског „клинтоновског клана” уз подршку британског агента Џорџа Сороша. Они су у фази акутне конфронтације на Балкану. Трамп је на заседању ГС УН 24. септембра позвао земље широм света да одустану од глобализма и определе се за национализам, наглашавајући да мудри лидери стављају интересе својих народа и земаља на прво место.
 
„Будућност не припада глобалистима, већ патриотама”, рекао је Трамп. Незаконито свргавање Трампа је крајњи циљ глобалиста – клинтониста и Сороша. Они су поставили циљ дестабилизације Балкана, а затим и целе Европе, како би се дискредитовао Трамп и његови спољнополитички приоритети, посебно стварање новог система међународних односа који ће се заснивати на узајамно корисној сарадњи међу народима и спречавању уплитања у унутрашње ствари држава. Ако се одједном на Балкану „случајно” догоди нови међуетнички сукоб, Бела кућа ће неизбежно бити увучена, а Трамп постати талац политике својих пробританских глобалистичких противника – упозорио је недавно Игор Панарин.
 
Сада постаје јасније због чега Вучић инсистира на погубном спорарзуму са Рамом и Заевим, али и због чега је Трамп именовао свог човека за Балкан – Ричарда Гренела, насупрот Сорошевског представника Стејт дипартмента Метјуа Палмера.
 
Сада је јасније и због чега Александар Вучић и Хашим Тачи нису желели сведоке током разговора са Гренелом и није тешко претпоставити да их је том приликом Трампов специјалиста „пустио низ воду“.