Прочитај ми чланак

МИЛОВА Полиција хапсила свештенике широм Црне Горе

0

Црногорска полиција је после мирне и величанствене литије грађана у овој земљи, кренула да приводи свештена лица. Вечерас су у Парохијском дому у Никшићу приведени епископ будимљанско-никшићки Јоаникије, али и још седам свештеника. Међутим, то није било све.

На „информативни разговор“ приведени су бјелопољски парох, протојереј ставрофор Дарко Пејић, старешина Цркве Светих апостола Петра и Павла, где је настало Мирослављенов јеванђеље, и свештеник Синиша Јанковић.

о. Миајло Бацковић

 

Ухапшен је и активиста ДФ и председник омладине Демократске народне партије Радован Ракочевић, који је „осумњичен“ да је организатор окупљања око 2.000 Бјелопољаца.

Режим Црне Горе настава прогон свештенства Српске православне цркве. Након што је никшићка полиција привела владику Јоаникија и свештенство, у Тивту је вечерас приведен отац Миајло Бацковић.

– Браћо и сестре Михољске, Тивћани, наш духовни отац, друг, брат Миајло налази се у станици полиције Тиват. Разлог је литија Св. Василију Острошком коју је Бока одслужила у аутомобилима. Оца Миајла управо воде пред суд за прекршаје – саопштила је Ива Бајковић.

Подсетимо, специјалне јединице полиције зауставиле су вечерас улазак ауто литије у Будви. Литија је била посвећена Светом Василију и упутила ка Будви и Бечићима, након чега је требало да настави за Тиват.

„Полиција је тим поступком прекршила право слободног кретања и показала свој став о будућим литијама, казао је раније отац Миајло Бацковић.