Прочитај ми чланак

Милош Јовановић:Нови ДСС неће код Вучића на консултације, он спроводи политику ЛДП

0

Председник Нове Демократске странке Србије (Нови ДСС) Милош Јовановић изјавио је данас да председник Србије Александар Вучић спроводи косовску политику Чедомира Јовановића, и да представници коалиције Национално демократске алтернативе (НАДА) неће ићи на постизборне консултације код председника Републике, саопштио је Нови ДСС.

Јовановић је за Радио-телевизију Србије рекао да су држава и институције отете, да је Вучић разорио демократију и да води противуставну и антидржавну косовску политику.

„Због свега тога нећемо ићи на консултације и оне су бесмислене“, рекао је Јовановић.

Он је истакао да увек поштује државу и да су консултације су уставна категорија, али да је проблем „што на челу државе имамо човека који не поштује Устав, разара демократски поредак“, због чега је одлазак на консултације са њим „бесмислен“.

„Код Вучића постоји само фасадни патриотизам, а у ствари спроводи политку Чедомира Јовановића, а разлика је само што Јовановић никада није крио да је за независно Косово“, рекао је Јовановић.

Он је упозорио да „морамо да схватимо да ако дамо Косово и Метохију, долази на ред Република Српска, па даље – неће остати камен на камену“.

Навео је да представници коалиције НАДА, „јер је власт изгубила легитимитет“, неће прихватити место потпредседника Скупштине Србије, што је до сада била скупштинска пракса, ни места председника и потпредседника скупштинских одбора, али да ће учествовати у ради парламента и одбора.

„Једини начин за излазак из кризе су поновљени избори у Београду под демократским условима и без бирача који имају фиктивно пребивалиште у престоници“, рекао је Јовановић.

Истакао је да не треба интернационализовати питање избора у Београду.

„Наши проблеми, наша кућа, наше ствари решавамо ми, не треба ми интернационализација, а поготово не да то решава странац са Запада који сигурно није благонаклон према нама“, закључио је Јовановић.