Прочитај ми чланак

МИЛО ЂУКАНОВИЋ ПОРУЧИО: „Aмери, рачунајте на нас“

0

Сједињене Aмеричке Државе у Црној Гори увек имају искреног и поузданог партнера на ког могу рачунати и након парламентарних избора, поручио је црногорски премијер Мило Ђукановић током разговора са помоћником америчког државног секретара за европске и евроазијске послове Хојтом Брајаном Јием.

Лојалан својим менторима: Мило Ђукановић (Фото: Ројтерс)

Лојалан својим менторима: Мило Ђукановић (Фото: Ројтерс)

– Ђукановић је изразио задовољство континуитетом политичких контаката, укључујући и недавни сусрет са америчким амбасадорима из земаља региона, као и захвалност Вашингтону на континуираној пажњи и подршци Црној Гори, која је од пресудног значаја за стабилност и европски и евроатлантски пут и наше земље и региона – саопштено је из црногорске Владе.

То се, како се додаје у саопштењу, посебно огледа у области одбране, владавине права и борбе против корупције и организованог криминала, што је допринело билансу резултата који је био од критичне важности за успех Црне Горе на плану евроатлантских интеграција, преносе црногорски медији.

Ђукановић, како је поручио, очекује да ће економска сарадња у наредном периоду бити додатно оснажена кроз перманентно унапређивање пословног амбијента и привлачење реномираних америчких инвеститора који ће, осим капитала, донети и потребно искуство, знање и управљачке вештине.

– Премијер Црне Горе је такође истакао да СAД у Црној Гори увек имају искреног и поузданог партнера, на којег могу рачунати и након парламентарних избора 16. октобра – наводи се у саопштењу.