Прочитај ми чланак

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Прворазредни скандал Кривокапића

0

Председник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић изјавио је да је одбијање и условљавање црногорског премијера Здравка Кривокапића да потпише усаглашени Темељни уговор са Српском православном црквом прворазредни скандал.

FOTO: IN4S

 

Кривокапић, казао је Кнежевић, за то нема подршку ни ДФ-а, ни епископија у оквиру МЦП, а ни оних који су им дали глас између осталог и због тога да би се регулисао однос државе Црне Горе и СПЦ.

„Кад помислите да Кривокапић не може да направи већи скандал, то се управо догоди… Тешко да Кривокапић може да обавља ову функцију тим пре што је јуче потврдио да долази у Београд да потпише Темељни уговор…“, рекао је Кнежевић у емисији „Фокус“ на телевизији Б92.

Кнежевић није искључио могућност да се то догодило под притиском других делова парламентарне већине на Кривокапића, а вероватно, како каже, и неких амбасада.

Подсетио је да је Кривокапић до сада најављивао потписивање Темељног уговора са СПЦ после Васкрса, касније је говорио да неки ставови уговора нису усклађени са Уставом Црне Горе, а јуче је рекао да ће потписати тај документ, да би потом почео да саопштава нека условљавања.

„То најбоље говори о томе да (Кривокапић) нема намера да потпише и да покушава да пролонгира потписивање како би удовољио онима који су на њега извршили притисак“, оценио је Кнежевиц́.
Додао је да сада ДФ очекује објашњење од Кривокапића, али и од Дритана Абазовића и Алексе Бечића како би се видело да ли парламентарна већина може да функционише.

Кнежевић је напоменуо и да ДФ већ неко време указује да је актуелну владу потребно реконструисати или изабрати нову.