Прочитај ми чланак

Михајловићева:Један члан владе ради против Србије

0

zorana-mihajlovic-1359409494-260079

БЕОГРАД – Министарка енергетике Зорана Михајловић рекла је да смо као држава „заборавили да контролишемо раде ли наши званичници у интересу државе, и да један члан владе на јавним скуповима ван земље говори супротно од званичне државне политике“.

„Јер, ако ја у дипломатској пошти прочитам изјаву једног члана владе како говори супротно од политике владе, и то на јавном скупу ван земље, или како препоручје компанију свог пријатеља да се бави трговином, мислим да такав не би смео више бити члан владе“, рекла је Михајловићева.

Она је додала да би тај министар морао да претрпи додатне санкције, не желећи да прецизира о ком министру се ради.

Томе се ипак, како наводи, не придаје неки значај или се не чита дипломатска пошта коју добијају чланови владе..

Одговарајући на питање да се стиче утисак да није у добрим односима са страначким колегом Миланом Бачевићем, Михајловић је рекла да је то боље питати Бачевића, и да она њега није у јавности критиковала, нити именовала као некога са ким не дели исто мишљење.

„Од мене нисте могли чути да сам и у једном излагању у јавности министра нити критиковала, нити именовала као неког са ким не делим исто мишљење. Верујем да сам могла, али то не сматрам пристојним“.

На питање да ли мисли да су случајно заборавили да је позову на данашње отварање „Јужног тока“, Михајловићева је рекла да „живимо у виртуелној стварности“ и да се „многи заклањају иза великих „руских леђа“.

„То је срамота, јер Русија је превише велика и моћна да би је злоупотребљавали разни каубоји и користили као своју заштиту“.

„Као ресорно задужени министар за енергетику и пројекат „Јужни ток“, ја ћу присуствовати и говорити на церемонији отпочињања радова на изградњи гасовода“, закључила је Михајловићева.

 

(Танјуг, Блиц)