Прочитај ми чланак

МИ: СНС потези одрицања од КиМ и протести проевропске опозиције су синхронизовани

0

Покрет "Ми - Глас из народа" указује да режим Српске напредне странке и прозападна опозиција синхронизију своје активности и акције како би прикрили издајничке потезе према Косову и Метохији. Они такође наводе да СНС и СПС од 2012. године воде политику одрицања од Косова и Метохије.

“Недавне оцене званичника Руске Федерације додатно утврђују наше сумње и тврдње да се последњих дана на београдским улицама одвијао покушај ”мајданизације”, односно стране инструментализације легитимних протеста људи незадовољних изборним процесом или резултатима. Сматрамо да је овај вид манипулације заправо спречио већу масовност протеста. Многи у Србији су оправдано незадовољни многим стварима везаним за управљање државом, лошом економском ситуацијом, катастрофалном политиком према Косову и Метохији, као и самим изборним процесом. Међутим, исто тако сматрамо да се још више незадовољних није одазвало јер највећи број људи не жели да се њихово оправдано незадовољство разним стварима користи у неке друге сврхе – или од стране домаћих актера најодговорнијих за лошу ситуацију у Србији, или страних, махом западних актера чији је главни циљ дестабилизација Србије и даље распарчавање српског простора”, саопштавају “Ми-Глас из народа”.

Овај Покрет саопштава да је одлука Владе Србије да омогући ”слободу кретања” за сва возила са тзв. Косова, дакле возила са РКС таблицама, представља још један корак у систематском институционалном одрицању од Косова и Метохије које спроводе СНС и СПС од доласка на власт 2012. године.

“Од потписивања Споразума о интегрисаном управљању границом, преко првог и другог Бриселског споразума, последичног гашења институција државе Србије на КиМ и грубог утеривања Срба са севера КиМ у институције лажне државе Косово, давања позивног броја, па све до тихе предаје електроенергетског система и општина на северу и, сада, одустајања од ”статусно неутралних” таблица – СНС и СПС саучествују у добровољном државном одрицању територије Косова и Метохије које нема преседана у нашој историји. Један од главних разлога нашег окупљања у покрету МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА био је и остао став да су Косово и Метохија неотуђиви део државе Србије и да смо решени да зауставимо противуставну, противисторијску и противнародну политику садашњих власти према КиМ.

Не можемо а да не приметимо синхронизацију између протеста прозападне опозиције, митинга СНС и последњих чинова одрицања од КиМ. Баш у време првих протеста после ужасних масакара који су се десили почетком маја у ОШ Владислав Рибникар и у Младеновцу, разбојници Аљбина Куртија су окупирали 3 општине на северу КиМ – користећи између осталог и вакуум настао после одлуке Српске листе да се повуче из ”институција” лажне државе на северу КиМ, које су још од 2013. својим учешћем легитимизовали. Неколико седмица касније, током великог митинга СНС у Београду – баш када је за потребе митинга са КиМ довезено више хиљада Срба – окупирана је и општина Северна Митровица, чиме је заокружена терористичка окупација севера КиМ. Тог истог севера КиМ који је био неосвојива тврђава за приштинске сецесионисте и терористе све до доласка коалиције СНС-СПС на власт 2012. године. Не верујемо у случајности у политици. По трећи пут у последњих пола године дешавају се чинови додатног одрицања од КиМ и његовог удаљавања од Србије у исто време када на београдским улицама митингују или власт или прозападна опозиција. Зато покрет МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА остаје чврст у свом ставу да неће у коалицију ни са влашћу ни са прозападном опозицијом, ни у републици ни у Београду. И једни и други раде против интереса државе, онако како ми схватамо државу, само на различите начине”, саопштили су “Ми – Глас из народа”.