Прочитај ми чланак

Марсенић (Нови ДСС): Изборни услови гори него 17. децембра, победа Хила и Вучића

0

Потпредседник Нове Демократске странке Србије (Нови ДСС) Предраг Марсенић оценио је да је "страшна грешка" што су неке странке коалиције "Србија против насиља" одлучиле да изађу на изборе најављене за 2. јун.

Нови ДСС је саопштио да је Марсенић у „Утиску недеље“ будуће изборе назвао „намештеним“, те да је казао „да су данас много гори услови него што су били на изборима 17. децембра“.

На састанку коалиције „Србија против насиља“ у петак су против изласка на београдске и остале изборе 2. јуна гласали Странка слободе и правде, Србија Центар, Заједно и Демократска странка (ДС), из које су потом навели да ће се приклонити вољи већине – да се на изборе изађе.

Председништво ДС је данас потврдило став о изласку на изборе за који су, у петак гласали Народни покрет Србије, Зелено-леви фронт, Еколошки устанак, Покрет слободних грађана и Ново лице Србије.

Марсенић је у Утиску недеље рекао да је око избора „све постало јасно“ када се на разговорима у Скупштини Србије појавио амерички амбасадор Кристофер Хил.

„Набацио је Александру Вучићу ‚волеј‘, и неко се примио на ту удицу. Страшна грешка је да се опозиција поделила“, казао је он. Како је навео, „и ту је највећа победа Хила и Вучића“ и „то није смело да се деси“.

Марсенић сматра да би, „да се избори одржавају на јесен“, могли да буду поправљени бирачки списак и медији, те да је „време за договор са Српском напредном странком (СНС) прошло“.

Оценио је да СНС неће испунити услове опозиције јер, како тврди, власт и данас врши миграције бирача и у Београду и Нишу и Новом Саду.

„Како да се борите – кампања врата од врата, кад имате седам до осам дана. Услови су данас много гори него 17. децембра“, казао је Марсенић.