Прочитај ми чланак

МАРКО ЂУРИЋ ХУШКА НАПРЕДЊАКЕ на опозиционе општине!

0

Општина власт у Параћину је саопштила да сматра да је високи државни функционер Марко Ђурића изнео низ неистина које су озбиљна претња и напад на локалну самоуправу.

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке (СНС) Марко Ђурић, који је и директор владине Канцеларије за Косову и Метохију, изјавио је да „локалне самоуправе у Шапцу, Параћину и Старом граду уцењују раднике локалних самоуправа губитком посла да морају да присуствују њиховим митинзима и да су заробили локалне самоуправе и претворили их у тајкунски сервис“.

Ђурић је казао да председници локалних самоуправа у Старом граду, Параћину, Шапцу „не треба да се изненаде ако градјани на њихово понашање одговоре протестима у тим општинама и градовима“.

У саопштењу је Општинско веће Параћина навело је да је та општина, измедју осталог, од стране Државне ревизорске институције (ДРИ) проглашена за најбољу општину у контролама ДРИ до 2014. године и да је слично признање на основу извештаја ДРИ добила и 2018.године у оквиру Програма Уједињених нација за развој (УНДП) за пример добре праксе у управљању јавним финансијама.

Општина Параћин је навела да је 2016. године проглашена за најтранспарентнију општину у Србији, а 2012. године за најбоље предузеће у Србији у области јавних набавки (по мишљењу државне управе за јавне набавке) проглашена је ЈП „Дирекција за изградњу“ Параћин.

Истакнуто је и да је та општина добила 2010. године и признање Повереника за информације од јавног значаја и заштиту податка о личности за посебан допринос афирмисању права на слободан приступ информацијама од јавног значаја и транспарентност у раду.

„Са друге стране партију Марка Ђурића у Параћину воде неки од најбогатијих Параћинаца, који су своје почетно богатство стекли бавећи се трговином цементом деведесетих, купујући затим друштвена предузећа, обављајући и монополске послове, уз озбиљну сумњу да су у сукобу интереса и уз необориву чињеницу да су медју њима и лица правоснажно осудјивана од стране тужилаштва за организовани криминал“, наводи се у саопштењу и додаје да Дјурић „тајкуне и осудјиване криминалце не мора да тражи у три локалне самоуправе где Српска напредна странка (СНС) није на власти, него онима који су у редовима СНС-а, укључујући повереништво те странке у Параћину“.

Општинско веће је навело да је „насилна природа досадашњих акција СНС-а против те локалне самоуправе добро документована кроз извештаје медија и поднете пријаве за ремећење јавног реда и мира“ и да су се тим акцијама напредњака бавиле и медјународне организације посвећене очувању локане демократије и људских права, каква је и Савет Европе чији је пуноправни члан и Србија, која је ратификујући повеље Савета Европе преузела и одговарајуће обавезе како би доказала да је део цивилизованог света.

„Спремни смо да дочекамо нови јуриш параћинских напредњака, њихових тајкуна и осудјиваних криминалаца у њиховим редовима на локалну самоуправу“, наводи се у саопштењу и додаје да се актуелна власт у Параћину кандидовала на изборима измедју осталог и да би од „таквих штитили уставни поредак, слободу, демократију, укључујући и локалну демократију и право на локалну самоуправу“.

У саопштењу Општинског већа које је потписао председник већа и председник општине Параћин Саша Пауновић наводи се и да је то је део мисије од које неће одустати.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!