Прочитај ми чланак

Мариника: Дачић узео паре за повлачење признања Косова, па ставио себи у џеп

0

Министар спољних послова Ивица Дачић тужио је потпредседницу Странке слободе и правде Маринику Тепић због њених навода да је у “сопствени џеп” стављао новац намењен кампањи повлачења признања Косова. У изјави за Нова.рс Тепић каже да остаје при свом раније изнетом ставу и да ће се радо суочити са Дачићем на суду.

“Он сматра да сам га ја лично увредила, а не као министра спољних послова. То није тачно, јер сам се ја бавила злоупотребном његове функције као министра. Он је мене тужио због мојих посланичких питања из децембра 2019. године. Тад сам поставила питање да ли Ивица Дачић узима новац за кампању повлачења признања Косова и да ли је од Слободана Тешића већ узео милион евра за то”, наводи Тепић.

Она каже да није добила одговор на своја питања, али да је убрзо реаговао Дачића, који је, како каже Тепић, поручио да она износи лажи.

“Он је отишао и корак даље вређајући ме да наводно радим за албанску страну. После тога је уследила тужба. Наравно, одговорила сам му да ја ни у једном моменту нисам довела у питање дипломатске начине повлачења признања Косова као државног пројекта, већ сам се бавила његовом злоупотребом патриотизма и службеног положаја. Он је под плаштом ове кампање узимао новац од привредника, тврдећи да је то за повлачење признања Косова, а заправо је паре стављао себи у џеп”, истиче потпредседница Странке слободе и правде.

Тепић је у поступку који против ње води министар спољних послова Ивица Дачић, позвала за сведоке неколико привредника, за које је, како наводи, уверена да су давале новац Дачићу за кампању повлачења признања Косова.

“Према мојим сазнањима Миодраг Костић, Слободан Тешић, Добросав Бојовић и Тахир Хасановић су давали новац кабинету Ивице Дачића, али тај новац није завршио ни у једној влади држава које су повукле признање. Ја сам поставила питање где је завршио тај новац”, истакла је Тепић.

Подсетимо, због поменутих навода Ивица Дачић, министар спољних послова, тужио је Тепић, али се није појавио на данашњем припремном рочишту, већ његов адвокат Немања Лукић.