Прочитај ми чланак

ЛУТОВАЦ: Слободна зона није алтернатива шетњама, већ допунско средство притиска

0

Председник Демократске станке (ДС) Зоран Лутовац изјавио је да Слободна зона, која је формирана недавно у близини зграде Председништва, није алтернатива протестима и шетњама, нити расипање енерегије, већ допунско средство притиска на актуелну власт.

„Овде смо у близини Председништва, Парламента и Градске скупштине и кад представници власти пролазе видеће овде сваки дан слободне људе, овај симбол побуне и отпора“, рекао је Лутовац, на трибини са представницима Заједно за Србију и Социјалдемократске странке (СДС), на којој је потврђено да се 19. маја одржава скуп ових партија за уједњење у ДС.

Он је рекао да побуњени грађани у Зони слободе не дозвољавају да их власт игнорише и да буду њен „посед и поданици“.

„Грађани и ми политичари смо заједно у шетњи да обезбедимо предуслове да би могли да остваримо, оно због чега смо сваки дан у Зони слободе, а то су предуслови за поштене изборе на којима ћемо променити власт и суштински Србију на боље“, рекао је Лутовац.

Говорећи у уједињавају у ДС, он је истакао да је то идеолошко програмско окупљање око идеје грађанске Србије коју ДС „баштини већ сто година“, како би се дошло до суштинских промена у друштву.

Он је навео да данас у Србији постоји мноштво оних који желе промене, али „међу нама постоје разлике, које сад треба ставити у други план“ и доћи до поштених изборе и слободних медија.

Председник Заједно за Србију, градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић је рекао да је „природно“ да се ове странке уједињују у ДС, јер деле исте вредности.

„Уједињење ће бити 19. маја, верујем да тог тренутка креће један пут ка победничкој Србији“, рекао је Зеленовић, наводећи да држава данас иде у погрешном смеру и да је воде „губитници“.

Он је рекао да се у ДС неће ништа променти што се тиче вредности, јер остају исте оне о којима је говорио Зоран Ђинђић, али „даћемо нове одговоре на она питања која нисмо успели да добро решимо у прошлости и нудимо нове људе“.

„Сви они људи који су истинске демократе и којима ДС лежи на срцу су за ово уједињене“, рекао је Зеленовић.

Председник београдског одбора СДС Александар Ивановић је рекао да ће се „режим Вучића срушити у једном дану као кула од карата“.

„Десиће се тако, јер то није идеолошки конципирана већ интересна организација у којој чланови само гледају колики је њихов део“, рекао је Ивановић.

Поводом уједињавања три странке, он је рекао да то није пројекат до избора „већ дугорочна организација“ способна да понуди одговоре како да Србија постане демократско друштво.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!