Прочитај ми чланак

ЛУДАЧКИ ПОТЕЗ хапшење новинара и политичких активиста због јавне критике власти!

0

Као бранилац и адвокат новинара Дејана Златановића и политичког активисте Дамњана Кнежевића, који се тренутно налазе у полицијском задржавању због сумње да су извршили кривично дело позивање на насилну промену уставног уређења, из групе тзв. политичких кривичних дела, дужан сам да јавно укажем на следеће одлучне чињенице, јер је домаћи медијски простор контаминиран нарученим текстовима режима.

  1. Моји брањеници су у полицијиском задржавању искључиво из политичких разлога и због политичке критике велеиздајничког режима, а у вези са окупацијом Космета и потенцијалним признањем шиптарске насилне сецесије. Према томе, њихова једина кривица се огледа у томе што су јавно ствари назвали правим именом – велеиздајом и тиме изнели свој легитиман политички став. Због јавно изнетих политичких ставова не можете хапсити људе и монтирати им политички процес. Кривичноправни механизми морају имати једно животно ограничење, јер се користе као крајње средство.
  2. Моји брањеници, као родољуби и честити грађани Србије, ниједног тренутка нису имали намеру да угрозе уставно уређење, будући да се боре за Устав и Космет као саставни и неотуђиви део Републике Србије. Борба за слободу и уставност не може бити представљена као кривично дело, а уредно пријављени јавни скуп, који није био забрањен од стране полиције, не може бити резонован као средство за насилну промену уставног уређења.
  3. Моји брањеници се данас налазе у тамницама режима, док им медијска машинерија, послушни министри и остали чиновници апарата монтирају политички процес. Ова монтажа још увек траје и није завршена. У томе предњачи медијски апарат који у исто време оптужује, суди и извршава казну. Очигледно је да режимлије планирају да нас врате у време отоманске окупације, у време паша, ага, јањичара и кадија…
  4. Моји брањеници Дејан и Дамњан су синоћ ухапшени и задржани због јавно изнетог мишљења, политичког става, критике власти и политичког вредносног суда о природи режима у Србији. Иначе, велики број грађана Србије такође баштини критичко мишљење о актуелном режиму, а то не може бити забрањено. Зато је ово хапшење и задржавање недопустиво и представља лудачки потез режима.

Као адвокат и бранилац не пристајем на злоупотребу правосуђа у политичке и приватне сврхе припадника режима. Слобода за Дејана и Дамњана!