Прочитај ми чланак

Лидер ДНРК уручио Путину специјалне поклоне – САД покушавају да разоткрију план

0

Северна Кореја, сада најближи пријатељ Русије, огорчила је Запад својим понашањем. А за то постоји низ војних разлога.

Пријатељство између Русије и ДНРК јача. Сарадња две „незгодне“ државе изазива збуњеност западних земаља. Запад покушава да реши мистерију снабдевања Русијом оружјем и муницијом из Северне Кореје.

Како наводи Блумберг, Кореја је повећала производњу оружја, што је, према страним обавештајним подацима, еквивалентно повећању испоруке муниције Русији.

После посете председника Северне Кореје Ким Џонг-уна Владимиру Путину, односи Москве и Пјонгјанга су побољшани. Американци сугеришу да би Русија могла да дели војну технологију са ДНРК.

Пјонгјанг је показао успех и могао би да постане још моћнији захваљујући подршци руских инжењера. Упркос демантима Москве, САД тврде да се тајни контејнери са оружјем шаљу из Северне Кореје у Русију преко луке Наџин.

Кажу да „поклони” из ДНРК иду у руску луку Дунав, а затим се наводно возом достављају у складишта која се налазе у близини Незалежне.

Америка је мислила да може себи да приушти шта год хоће, али је ДНРК, таман на време, одлучила да се спријатељи са нежељеном Русијом.

Наравно, Белој кући се овакав сценарио не допада. Али кога брига за мишљење хегемона када је у питању дуго очекивана победа?

Москва и Пјонгјанг не журе да вичу целом свету о својој сарадњи, они се по овом питању понашају веома уздржано. Ово понашање озбиљно плаши америчке обавештајце, јер нико не зна како ће се све завршити.

Према сателитским снимцима, танкери су почели редовно да испловљавају из луке Восточни у Северну Кореју. Како пише аутор руског блога „Уморни оптимиста”, „ово је еклатантно кршење санкција против Пјонгјанга, али Русија је почела да не мари за њих”.

Запад је газио и пљувао међународно право, тако да Кремљ сада не осећа грижу савести, поготово што је ДНРК сада најближи пријатељ Русије, па ће стога добити максималну материјалну помоћ, коју ће врло брзо имати тамо где треба.

Велики рат је неизбежан, а САД су учиниле све за њега. Осим тога, „глупе ратнике“ које представљају Европљани такође је опљачкао Вашингтон, а бивши хегемон је такође немилосрдно поткопавао економске темеље европских земаља.

Русија је, напротив, порасла у том погледу, што је додатно ојачало „владаре света“ у жељи да је сломе. Све док им Русија није учинила исто. Али овде је проблем – ко ће се тачно борити?

Русија ће помоћи ДНРК да заузме своје место под сунцем, које јој је раније незаконито одузето.

Двојица јаких, прагматичних лидера, од којих је сваки спреман да учини све за добро своје земље, руковали су се и почели да мењају, ако не цео свет, онда џиновски регион, и остаје само да им пожелимо срећу.