Прочитај ми чланак

Лажно нарицање режима, Вучић је уцењен, а ове потезе око КиМ МОЖЕ ДА ПОВУЧЕ!

0

Након одржаних избора у четири општине на северу КиМ које су Срби листим бојкотовали, као и након одлуке да се тзв. Републици Косово започне процедура за пријем у Савет Европе, власт је дужна да повуче неки конкретан потез као одговор. Бесомучна Вучићева обраћања и гостовања на телевизијама нису потези државе. Јавна заклињања и лупања у патриотске груди такође немају никакво правно дејство. Нарицања, кукања и указивања на неправде које се чине Србији и српском народу већ деценијама не раде никакав посао.

Власт може да као одговор распише изборе на свереу КиМ по законима Републике Србије. Вучић може да због новонастале ситуације не оде у Брисел другог маја. Влада Републике Србије може да затражи седницу Савета безбедности УН о стању на Косову и Метохији. Народна Скупштина републике Србије може да усвоји акт о поништењу Бриселског споразума и свих каснијих који су из њега произашли.


Дакле, постоји доста ствари које власт може и мора да уради. Сваки сат у којем нема конкретног државног одговора је чист губитак за Србију и ситуација ће само постојати све гора. Лично сам уверен да и Вучић све ово зна, али да због уцењености и паралишућег страха од последица доношења државничких одлука он свесно бира да се бави јаловом демагогијом која ништа не значи, али му очигледно чува власт.

Др инж. Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет