Прочитај ми чланак

КУПОВИНА НЕПОСТОЈЕЋИХ СТАНОВА: Ускоро продаја станова у кулама „Београда на води“

0

PREDSTAVLJEN PROJEKAT "BEOGRAD NA VODI"

Продаја станова у првим стамбеним кулама „Београда на води“ почеће следеће недеље, најавио је у Кану градоначелник Београда Синиша Мали.

Синиша Мали каже да ће од понедељка сваки грађанин који је заинтересован моћи преко сајта „Београда на води“ да добије све информације о продаји станова, али и да ће у новинама такође од следеће недеље бити објављени сви детаљи, преносиТанјуг.

Мали је, трећег дана 26. Међународног сајма некретнина у Кану, рекао да продаја станова у прве две куле почиње у понедељак, а да након тога иде објава за дизајнерско решење хотела са пет звездица, који ће „допринети лепоти овог дела града“.

На штанду компаније „Игл хилс“ која гради Београд на води, Мали је заједно са чланом одбора те компаније Мохамедом Алабаром и главним архитектом куле Београд Џорџом Ефстатиоуом разговарао са великим бројем заинтересованих.

Алабар је, обраћајући се новинарима српских медија који прате овај сајам, рекао да се „Игл хилс“ спрема да почне са градњом стамбених кула на лето, као и да су друге зграде и тржни центар у процесу израде дизајнерског решења.

Према његовим речима, градови данашњице, да би преживели и да би се развијали, морају да имају мешавину која чини живот, то је живот на улици, у парковима, канцеларијама, тржним центрима.

„Ако хоћете да направите тај спој, морате да будете сигурни да постоји хармонија међу тим елементима, и да све мора да се уклопи у културу града у коме градите. Коментари странаца о Београду су да је то један од најбољих градова сада за рад и живот. Београд постаје регионални центар, хаб, брже него што смо мислили, и биће добар пример који ће други градови моћи да копирају“, истакао је Алабар.

Џорџ Ефстатиоу, главни дизајнер куле Београд, који је између осталог градио кулу Бурџ калифа у Дубаију, рекао је да никад није био у Београду, али сваки пут када нешто дизајнира, бави се прво генералном сликом, а у следећој фази размишља о културним елементима града у коме гради.

„Наше зграде широм света постају симболи тих градова у којима су рађене, као што су зграда Џон Хенкок у Чикагу и Бурџ калифа у Дубаију“, рекао је Ефстатиоу.

Он је истакао да је поносан што у тиму има и Београђанку, која се бави унутрашњим дизајном и која је освајала награде широм света за своја дизајнерска решења.

„Она је радила и унутрашњи дизајн куле Бурџ калифа у Дубаију. Сви смо узбуђени сто сада радимо у Београду. Та кула ће бити наша беба, нешто чиме ћемо се сви поносити“, закључио је Ефстатиоу.

Макета две стамбене зграде, која је изложена на сајму некретнина, следеће недеље ће бити изложена у галерији, у Карађорђевој улици у Београду.

Светски сајам за инвестиције и некретнине се сваке године одржава у Кану. Двадесет хиљада учесника из готово 100 земаља једном годишње састане се на Ривијери и у четири дана договарају послове са више од 4.000 глобалних инвеститора, 170 хотелских групација и 6.700 компанија.

 

РТС