Прочитај ми чланак

Коштуница: ЕУ грубо понижава власт у Србији

0

kostuni(РТС)

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница рекао је да је „ЕУ показала своје право лице“ и да „ни бриселски споразуми који разарају Србију“ нису довољни да ЕУ одлучи о датуму почетка преговора о њеном пријему.

Поводом изјаве шефа Делегације ЕУ у Србији Венсана Дежера о томе да Европски савет 28. јуна неће одлучивати о датуму за почетак приступних преговора са Србијом, већ о „зеленом светлу“ за отварање преговора, Коштуница је оценио да ЕУ „отворено и грубо понижава власт у Србији“.

„До само пре две године Европска унија је обмањивала Србију да су европске интеграције и Косово два одвојена процеса, а сада ни бриселски споразуми који разарају Србију нису довољни за добијање датума“, навео је Коштуница у писаној изјави достављеној медијима.

Лидер ДСС-а оценио је да је актуелна власт земљу „гурнула у агонију и безнађе и довела до ивице провалије“ јер је наставила да води „деструктивну политику да је Европска унија циљ Србије“.

„Једини прави одговор Србије на овакво понашање Европске уније јесте да Србија захвали Бриселу на досадашњим интеграцијама и да стави тачку на ову агонију, разбијање и понижавање државе“, додао је председник ДСС-а, поново се заложивши за политику неутралности.