Прочитај ми чланак

Ко су људи који су извређали опозиционаре прекјуче у Шапцу?

0

Председник Заједно за Србију и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио је да је прекјучерашњи вербални напад на Драгана Ђиласа и његове сараднике у Шапцу дело локалних криминалаца – активиста Српске напредне странке, познатих као „Шабачка група“.

Према његовим речима, исти ти криминалци су, под окриљем СНС, недавно на силу увели хулигане који се представљају као навијачи Црвене звезде на финале плеј-офа у ватерполу, кад су ти људи тукли мирне Шапчане.

Подсетимо, у понедељак је група младића испред Културног центра вербално вређала Драгана Ђиласа и његове сараднике пред оснивачку скупштину Странке слободе и правде у Шапцу. Узвикивали су погрдне речи: „Шиптари, Шиптари“.

У суштини ради се о групи млађих активиста СНС, за које је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић каже да свакодневно застрашују грађане и опозиционе активисте, и то раде по целој Србији. Већина њих била је ангажована и током недавних избора за Савет месне заједнице у Мајуру, а било је и око 200 напредњачких активиста са стране. На свој начин „учествовали“ су у изборима, улазећи у дворишта домаћинстава, сугеришући за кога да се гласа.

Симптоматично да су пре три седмице, када је одржан протест „Један од пет милиона“ испред Шабачког позоришта, тридесетак активиста СНС ометали и вређали Драгана Ђиласа. То је једини пут за више од двадесет протестних скупова да су их ометали напредњаци. Ђилас их је поздравио као грађане који имају право да протестују, али је указао да полиција није радила свој посао јер је протестни скуп“Један од пет милиона“ организован по свим правилима за то. Оно што је новина за Шабац јесте да активисти СНС ометају чак и књижевне вечери.

Најпре је током представљање књиге судије Миодрага Мајића у Шабачком позоришту један набилдовани младић поставио провокативно питање судији Мајићу, а онда је не чекајући одговор изашао из сале. Слично је било када је представљан роман Синише Ковачевића. Управо у Шабачком позоришту десио се и први отворенији сукоб и агресиван наступ шабачких напредњака пред оснивачки скуп Савеза за Србију, у августу прошле године.

Активисткиња СНС инсценирала је да је ударена у главу, ургентно примљена у Хитну помоћ где је констатовано да није било повреда. Уједно због повећане нервозе и анимозитета према локалној власти, а вероватно дириговано са неког вишег места, дуже од месец дана у подне испред зграде Градске управе свакодневно протестује од 30 до 50 напредњака. Углавном старијих грађана, а има и запослених из јавних установа где управљају кадрови СНС.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!