Прочитај ми чланак

Ко да им верује? Откривен узрок смрти Муамера Зукорлића

0

Према информацијама које су данас пренели поједини медији из Новог Пазара, обдукцијски налаз показао да је бивши муфтија, Муамер ефендија Зукорлић преминуо природном смрћу, саопштено је из данас из тужилаштва у Новом Пазару.

Више јавно тужилаштво у Новом Пазару саопштило је и званично да је, према њиховим налазима, покојни Муамер Зукорлић преминуо природном смрћу.

„Више јавно тужилаштво у Новом Пазару поступајући по кривичној пријави која је поднета од стране Усаме Зукорлића против НН лица због кривичног дела Тешко убиство из чл.114.ст.1 тач.1. и тач.8. Кривичног законика, извршено на штету сада пок. Муамера Зукорлића је одредило ексхумацију ради обдукције посмртних остатака тела као и хемијско токсиколошку анализу биолошких остатака у циљу утврђивања узрока смрти пок. Муамера Зукорлића“, наводи се у саопштењу и додаје:

„Дана 13.06.2022. године Завод за судску медицину Ниш Републике Србије доставио је Вишем јавном тужилаштву у Новом Пазару обједињени налаз и мишљење заједно са налазом и мишљењем Завода за здравствену заштиту радника Нови Сад у којем је наведено да измерене вредности концентрација токсичких метала и металоида у узорцима се налазе у оквиру нормалних вредности за ове врсте узорака и не представљају непосредан ни посредан узрок акутне и хроничне интоксикације и тиме нису узрок смрти сада покојног Муамера Зукорлића, те да је узимајући у обзир целокупну медицинску документацију сада покојног Муамера Зукорлића и обдукциони налаз смрт природног порекла те да је наступила као последица наглог погоршања функције и следственог престанка рада срца на терену од раније присутног тешког и прогресивног обољења срца“, саопштено је из Вишег тужилаштва.

Потом се путем свог Фејсбук профила огласио Усаме Зукорлић, који је обавестио јавност да су стигли први налази о узроку смрти његовог оца, бившег муфтије Муамера ефендије Зукорлића, које су рађене на институтима за Судску медицину у Нишу и Београду. Али у свом обавештењу није јавност обавестио о резултатима коју су му достављени. Такође Усаме је рекао да ће и он и његова породица сачекати још резултате из Немачке и Босне и Херцеговине, пре него се обрати јавности.

Подсећања ради, обдукција тела Зукорлића, обављена је уз присуство домаћих и страних стручњака који су дошли из Босне и Херцеговине и Немачке, како би због захтева обдукција била што поузданија.

Обдукција тела обављена је 6. маја на Одељењу патологије и судске медицине новопазарске Опште болнице након што је раније тог дана есхумирано из гробља у његовом родном селу Орље код Тутина, након чега је тело бившег муфтије Муамер ефендије Зукорлића укопано у дворишту најстарије џамије у Србији Алтун Алем Џамије.