Прочитај ми чланак

КИПРИЈАНОВИЋ (ДВЕРИ) за СРБИН.ИНФО: „Вучић ће да испуни све захтеве Мекејна”

0

„Нема никаквих посебних разговора између Александра Вучића и Џона Мекејна, јер вероватно је амерички сенатор дошао у Београд да издиктира даље потезе Вучићу у вези његове политике на Балкану, то ј за Србин.инфо изјавио Југослав Кипријановић, директор Информативне службе Српског покрета Двери.

Он је даље за наш портал истакао да ту не постоје никакви разговори на билатералном нивоу већ откако је Вучић постао премијер и добио оволики значај на Балкану, он свакако ради за интересе Запада и то ни приликом овог сусрета неће бити изостављено.

„И то мало балансирање које постоји  у не увођењу санкција Русији и то се доводи у питање јер ова посета има за циљ да примора Вучића да се потпуно приклони интересима Запада  што њему није страно. Подсетимо се само да је он потписао Брисалске ултиматуме којима је предао Космет Албанцима, па тако је од стране државе Србије и РИК јужна српска покрајина КиМ на недавно завршеним председничким изборима  третирана као дијаспора, односно као иностранство”.

Кипријановић је још, у разговору са новинаром Србин.инфо додао да нажалост политика САД према Србији и после доласка на власти Доналда Трампа се није променила, па су империјалистички захтеви центара моћи на Западу према Балкану остали исти, а да према Србији они гласе:  све јачи притисци на Александра Вучића да настави пут приближавања ка НАТО-у, који треба да се заврши нашим чланством у тој организацији.

„Не заборавимо, уговори који најчвршће везују Србију са НАТО пактом су потписани од стране Вучића и парафирани од стране Николића”, подсетио је Кипријановић.

Он је даље истакао да  не треба сметенути са ума да су најближи пријатељи и савезници Вучића били, и још остали,  српски душмани и злочинци, почивши од Била Клинтона, преко Тонија Блера закључно са Шредером који се појавио на завршној предизборној конвенцији Александра Вучића, баш на дан почетка бомбардовања Србије од стране НАТО, што је посебно лицемерно и иритатно за све Србе који немају пилеће памћење.

„Вучић ће да испуни све захтеве Мекејна, те ради тога Двери не очекују никакво унапређење односа између САД и Србије, док је он на челу Србије.  Зато сматрамо да је сусрет Мекејн-Вучић организован ради даљег испуњавања безусловних, а по Србији погудних захтева, које Запад има према нашој држави и народу, за Србин.инфо је закључио Југослав Кипријановић.