Прочитај ми чланак

Карапанџа: Није питање да ли Мали има школу, већ да ли је поштен

0

Сумњиве дипломе високопозиционираних политичара за власт у Србији досад су биле глупости и измишљене афере. Данас, гард је постављен кудикамо ниже, наводи портал Н1.

За пет година, колико трају оптужбе да је министар финансија Синиша Мали плагирао своју докторску дисертацију, досад су подразумевале искључиво негирање таквих тврдњи. Или је, пак, промена реторике сада последица пребацивања одговорности?

Фото: wikimedia.org – Влада Републике Србије

Некад најбољи студент Правног факултета каже да једном министру и није потребно формално образовање, пише Н1.

„Синиша Мали не мора да има никакву диплому. Да бисте били министар, можете да прођете у Скупштини и добијете поверење, не морате да имате било какву диплому. Можете да имате завршену основну школу и да будете министар“, рекао је председник Србије Александар Вучић.

И то је апсолутно тачно, истиче Раша Карапанџа, човек који је последњих пет година посветио, како каже, разоткривању плагираног доктората Синише Малог. Суштина, је, међутим, нешто сасвим друго – министар је, каже, лагао и крао.

„Проблем је у томе што је он плагирао, односно украо докторат. Није проблем да ли неко има завршену школу или не, већ у томе да ли је поштен или не. Мени ова његова изјава делује као да је он признао да је Синиша Мали заиста плагирао докторат, али да то није битно“, сматра професор Европске школе за бизнис Раша Карапанџа, преноси Н1.

Тако је, додаје за Н1, већ више од пет година, колико сага у вези са докторатом некадашњег градоначелника Београда траје. За председника најважније су компетенције Синише Малог, а одговорност за његово постављање – није на њему. „То је питање политичког избора за шта одговара онај који је то политички предложио“, рекао је Вучић.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!