Прочитај ми чланак

КАО У СЕВЕРНОЈ КОРЕЈИ: Од 327 бирача, за СНС гласао 361?!

0

Према подацима које је објавила Републичка изборна комисија (РИК) за листу "Александар Вучић - За нашу децу" гласало је 361 бирача од 327 особа које су евидентиране у записнику. Како?! Где? У Северној Кореји? Ма, не, у срцу Србије, 21. јуна!

Наиме, на једном бирачком месту, РИК је објавио извештај у којем пише да има укупно 745 бирача, од којих је 327 гласало. Према овој извештају листа број 1 однела је 361 глас, од укупних 327, док се на другом месту налази листа Ивице Дачића СПС и Драгана Марковића Палме ЈЦ, која је имала 82 гласа. Треће место је заузео др Војислав Шешељ са 30 гласова.

– Незабележено у историји избора у Србији: Од 327 бирача који су гласали, за СНС је гласала 361 особа. Нека се стиде сви који су потписали ово смеће од записника – био је један од коментара на друштвеној мрежи Твитер.

„Ово је кривично дело, зар не“, констатују грађани док сведоче, на жалост, још једном од сумњивим радњама које су задесиле овогодишње изборе.

Наиме, у јавности се у недељи након избора, а и на дан самих избора, који су се одржали 21. јуна, могле видети бројне изборне неправилности – од крађе гласова, преко једне особе која је бирачима на изборном месту говорила који број да заокруже на листићу, до многих извештаја РИК-а у којима се једна особа потписивала у име преко 20 одборника за различите општине у Србији.

– Ови избори нису покрадени, већ фалсификовани у потпуности – био је још један коментар.

Такође, РИК је данас направио још један пропуст, усвојивши извештај о укупним резултатима избора за народне посланике Народне скупштине у ком се наводи да је листа „Александар Вучић – За нашу децу“ освојила 953.998 гласова! Где је још милион гласова, питају се грађани Србије?

FOTO: PrintscreenFOTO: Printscreen

У извештају РИК-а пише да је за листу Александра Вучића гласало 60,65 одсто од броја бирача који су гласали, односно 188 мандата.

То је данашња Србија, то су њени избори: „чисти“, „поштени и фер“, „праведни“, регуларни“… Као и власт која их организује.