Прочитај ми чланак

Кад нисмо пропали 5. октобра, нећемо ни сада

0

Београд -- Лидер СПС Ивица Дачић изјавио је у Београду да та странка неће банкротирати, а да они који су незадовољни финансијским стањем у странци могу да напусте СПС.

dacic u skupstini n.s.

Он је новинарима у Београду рекао да је дуг СПС-а после 5. октобра 2000. године био 10 милиона марака, да је смањен, али да се и сада отплаћује.

„То су дугови који су остали из времена (Слободана) Милошевића и реч је о неплаћеном рачунима за телефон, струју и воду, спотове на РТС-у које ми данас морамо да плаћамо“, рекао је Дачић поводом медијских написа да је СПС пред банкротством.

Дачић је рекао да је СПС смањио дуг и да можда некима у странци који су се први пут суочили сасумама сада то изгледа катастрофално.

„Када нисмо пропали 5. октобра, сигурно нећемо ни сада“, рекао је Дачић.

Упитан о незадовољству појединих чланова због великог износа дуга, Дачић је одговорио да они који су незадовљни могу да напусте странку.

„Ко је незадовољан, изволите, нека иде из странке“, рекао је Дачић.

Осим тога, он је истакао да током посете европског комесара за проширење Јоханеса Хана Београду очекује отворен и искрен дијалог о европским интеграцијама Србије и ситуацији у региону.

Он је новинарима у Београду рекао да ће на седници владе којој ће присуствовати Хан бити разматран успех Србије у области европских интеграција.

„Мислим да је Србија остварила велики напредак и видећемо какве су перспективе за нека нова поглавља која би могла да буду отворена до краја године“, рекао је Дачић.

Упитан да ли ће Хану пренети раније ставове у вези с реаговањем Европске комисије на напетости у односима Србије и Хрватске, Дачић је одговорио да им је то већ пренео и да оно што говори у Србији говори и на састанцима ван земље.

„Мислим да би ЕУ требало оштрије да реагује у вези неких питања не о реторици, већ о питањима која нису у складу са европским стандардима“, рекао је Дачић.

Према његовим речима, Србија жели добре и стабилне односе са БиХ и до сада је реаговала јер је због изјава из тих држава била угрожена регонална стабилност.