Прочитај ми чланак

Кабала глобалисте не занима крађа избора: Дају легитимитет првој виолини – Вучићу

0

Сједињене Америчке Државе радују се наставку сарадње са следећом владом Србије, саопштио је портпарол Стејт департмента Метју Милер.

Он је на брифингу за новинаре рекао следеће: „Радујемо се наставку сарадње са следец́ом владом Србије на јачању демократског управљања, владавине права и унапређењу регионалне стабилности, као и на наставку економског раста и убрзању напретка Србије на путу ка чланству у Европској унији“.

На питање о наводним неправнилностима на дан избора, портпарол Стејт департмента је рекао да САД засад неће коментарисати прелиминарне извештаје ОЕБС-а.

Посматрачка делегација Европског парламента приметила је неправилности током изборног дана, међутим то нису биле веће нерегуларности, изјавио је за Маркер известилац Европског парламента за Србију Владимир Билчик за Инсајдер.

„Оно што смо приметили јесте да су избори добро спроведени, добро вођени. Има неких неправилности када су у питању пријаве које смо добијали из места која смо посетили о довођењу додатних бирача, али није реч о великом броју бирача. Такође, о потенцијалној куповини гласова, посебно на бирачким местима и око њих. Али опет, то нису били велики инциденти, вец́ они које смо посматрали у мањем обиму. Дакле, у целини, мислим да су избори протекли глатко. Зато желим да честитам грађанима Србије што су гласали у вец́ем броју него прошле године“, рекао је Билчик.