Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ: Покретом „Метла 2020“ почистићемо партократију у Србији

0

Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да је циљ формирања покрета „Метла 2020“ да „почисти“ партократију у Србији.

„Нису проблем политичке странке као такве, проблем је начин на који оне код нас функционишу. Заробиле су и отеле државу, отуд партијско запошљавање, контрола финансијских токова од странака на власти а отуд и ужасна медијска сцена коју оне контролишу“, казао је Јовановић у интервјуу за „Блиц“ издања за четвртак.

Како је објаснио, тај покрет нуди промену изборног система којим ће се омогућити грађанима да бирају своје представнике „по имену и презимену“.

„Добићете чланове странака који не црпе снагу искључиво од лидера, већ и од свог сопственог имена. Тиме ће се разбити снага и компактност страначких организација које више неће боћи да разорно утичу на јавни живот“, рекао је он.

Оснивање покрета „Метла 2020“ иницирао је Јовановић, а поред ДСС-а покрет за сада чине председник Војног синдиката Србије Новица Антић, локална организација из Краљева коју води Иван Матовић, Покрет за живот Злате Дјерић и Група експерата за препород (ГЕПС) Јована Филиповића.