Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ: Било би добро за Србију да се Вучић и ја договоримо!

0

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић изјавио је данас да није оптерећен да по сваку цену буде у власти, да повремено види сличност између онога што он жели да ради и настојањима мандатара Александра Вучића, али да би за Србију било добро кад би се он и Александар Вучић договорили.

pol-CEDA-JOVANOVIC-_620x0Јовановић је телевизију Н1 рекао да је за њега влада више од „Вучићевог права да располаже том институцијом“ захваљујући гласовима које је добио на изборима.

– За мене је то влада моје земље. Србија има озбиљне проблеме. Не желим да гурам главу у песак, ја бих да решим те проблеме – рекао је Јовановић.

Он је навео да се влада још није формирала пошто је могуће да код мандатара и даље „постоје дилеме око састава“.

– Оно што је важно да ми не можемо да будемо узрок таквог става. Никог не уцењујемо, не инсистирамо на место у тој влади. Било би добро за ову земљу ако бисмо се договорили – рекао је Јовановић.

Говорећи о Сребреници, Јовановић је рекао да квалификација „геноцид“ није израз његовог хира, будући да Међународни суд правде пре 10 година то тако квалификовао.

– Није оптужио Србију за геноцид, оптужио је Србију да није урадила ништа да до тога не дође, и да није санкционисала одговорне – рекао је Јовановић и додао да никада није омаловажао жртве српског народа и да су највећу цену платили Срби.

Јовановић је рекао и да не мисли да РС треба да буде укинута.

– Република Српска је талац политичког лудила Милорада Додика. Национализам пролонгира оно што је нужно, а то су промене – рекао је Јовановић.