Прочитај ми чланак

ЈОШКА БРОЗ: И Вучић би да буде Тито, али то не може нико

0

Унук Јосипа Броза Тита, народни посланик Јошка Броз за Спутњик открива како је то бити унук најпознатијег председника са ових простора, колико му је та чињеница олакшала, а колико отежала ствари у животу, као и које је светске државнике имао прилике да упозна док је Тито био жив.

Председник Комунистичке партије и Удружења грађана „Јосип Броз Тито“ са нама је поделио мишљење шта би његов деда урадио да је дошло до НАТО агресије на Југославију за време његовог мандата, као и како би реаговао на услове који нам се постављају по питању Косова и уласка у Европску унију.

На питање ко од шефова државе који су дошли након југословенског председника на власт, води најсличнију политику његовом деди, Јошка одговара:

„Колико ја видим, једино Вучић покушава мало да успостави неки ред и да нас опет дигне на неко међународно поштовање. Никада нећемо дочекати што је некад било, али да будемо начисто и јасни, оно су биле све земље света, а сада морамо да се повинујемо онима који нам не желе добро, а у ствари причају нам једно, а раде друго“.