Прочитај ми чланак

ЈОШ ЈЕДНА МЕДИЈСКА МАНИПУЛАЦИЈА Вучић америчком амбасадору о Руско-српском центру

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће Србија сама доносити одлуке везане за Руско-српски хуманитарни центар у Нишу и статус запослених у том центру.

Вучић је ово рекао поводом раније изјаве амбасадора САД у Београду Кајла Скота да „има добрих разлога за забринутост“ због постојања Руско-српско центра у Нишу, и да је питање за Владу Србије шта мисле да они (Руси) заправо раде у том центру“.

– Не занима ме шта они верују и шта било ко други верује, важно је шта верујемо ми јер је то (Центар) на територији Србије, и ми ћемо суверено доносити одлуку по том питању. Видели сте какву смо одлуку имали, видеће и убудуће какву ћемо имати, али ћемо је сами доносити – рекао је Вучић.

Иако од оснивања Руско-српског хуманитарног центра, руски званичници траже потписивање споразума према којем би запослени у овом Центру добили сличан дипломатски статус какав на територији Србије имају припадници НАТО, то се до сада није догодило, иако се за то залагао бивши председник Србије Томислав Николић.

Смештен на неколико стотина метара од нишког аеродрома и на готово подједнакој удаљености од аутопута, Руско-српски центар, одакле званично Руси крећу у помоћ у ванредним ситуацијама и случајевима елементарних непогода и технолошких хаварија, не престаје да изазива нагађања да ли се иза свега ипак крије намера Москве да се војно инфилтрира на овом, чланицама НАТО-а окруженом, простору.