Прочитај ми чланак

Јешћемо бубе место меса – ПОКС: Србија банкротирала! Власт креће у пљачку народа

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) констатује да економска политика Владе ослоњена на бескрајно задуживање и субвенције страним компанијама уз непрекидно повећање намета грађанима доживљава ових дана потпуни крах. Само у претходних пар месеци Србију је напустило десетак страних инвеститора у које је Влада уложила десетине и стотине милиона евра грађана Србије. Показало се оно на шта смо годинама упозоравали – када истекну субвенције и када потроше новац грађана Србије, страни инвеститори одлазе остављајући без посла хиљаде радника, празне монтажне хале, врло често еколошку катастрофу и нову рупу у буџету ове земље

„Повећање цене струје за 9,3% уз најављено поскупљење гаса пред грејну сезону од десет одсто, довешће до новог инфлационог вртлога. Тако ће повећање пензија и наводну помоћ за децу коју је држава исплатила, одмах кроз ова поскупљења, узети назад. И то знатно увећано. Једнократна помоћ ће се потроштити за дан или два, углавном на храну, а нове веће цене остаће трајно. Оно што је додатно забрињавајуће је што ће повећање цена енергената изазвати нови инфлаторни удар. Када поскупи енергија пропорционално расте и цена производа. Када на све то поскупе и нафтни деривати то увећава и трошкове транспорта, па ће се дивљање цена пре свега основних животних намирница наставити и наредних месеци. Ако се неко пита зашто плаћамо најскупљи дизел и бензин у региону одговор је јасан : 49,8% цене сваког литра дизела и 51,2% цене литра бензина су државна захватања.“ изјавио је портпарол ПОКС-а Божидар Катић.

И као да све ово није довољно у току је припрема нове пљачке грађана Србије. Одлука Владе Србије да послове вредне стотине милиона евра за градњу објеката потребних за ЕКСПО 2027 и Национални стадион, додељује директном погодбом, изузимајући их од Закона о јавним набавкама, директно подстиче корупцију.

„Влада Србије ће основати нова државна предузећа која ће без тендера и директном погодбом стотине милиона евра усмерити у џепове извођача радова са којима буде постигнут усмени договор. Тиме се директно подстиче корупција на највишем нивоу и организовани политички криминал у режији власти, вредан милијарде динара. Сада су јасни мотиви ове власти да поред приоритета у пољопривреди за шта нема новца, гради Национални стадион и организује ЕКСПО 2027 који је претходним организаторима донео само огромне губитке“ навео је Божидар Катић.

Покрет обнове Краљевине Србије сматра да је неопходна промена економске политике и веће ослањање на домаће ресурсе и развој наше привреде, а мање на милостињу и помоћ са запада. Уместо у мегаломанске пројекте којима није време, Влада Србије треба да улаже у домаћу пољопривредну производњу и подстицај за развој малих и средњих предузећа.