Прочитај ми чланак

ЈЕРЕМИЋ: Пада мрак, али у Србији се упалило светло, почиње буђење из кошмара

0

Председик Народне странке и функционер Савеза за Србију Вук Јеремић поручио је на протесту "Сви као један - Један од пет милиона" испред Дома Народне скупштине, да се у Србији коначно упалило свето, и да је земља почела да се "буди из кошмарног сна у који су је гурнули њени најлошији изданци".

„Пада мрак, али у Србији се упалило светло, све се види као на длану, зна се ко је на којој страни, ко је вера, а ко невера“, рекао је Јеремић обраћајући се окупљеним грађанима на Тргу Николе Пашића.

Рекао је и да би било који председник, било које нормалне земље на најаву штрајка високог функционера сектора безбедности, реаговао тако што би га моментално сменио и послао на психијатрију.

„Србија је данас брод чије су кормило запосели лудаци. Желе све да нас излуде, да од Србије направе брод лудака где паметан нема избора него да бежи. Ми нећемо да бежимо, ово је наша земља, и нећемо дозволити да нас воде лудаци“, рекао је Јеремић.

Председник Народне странке осврнуо се и на историју Србије, оценивши да је српски народ, с обзиром на своју величину, оставио дубог траг.

„Ми смо народ Тесле, ми смо народ Пупина, ми смо народ Доситеја, Иве Андрића, ми смо синови ратника, ми смо синови песника, ми смо синови првака света, и заслужујемо боље од Вулина и Ане Брнабић“, поручио је он.

Јеремић је цитирао фанцуског писма Виктора Игоа који је рекао нема ничег моћнијег на свету од идеје којој је дошло време.

„Идеји слободе у Србији је дошло време, ми смо овде, идемо даље, никад више погнуте главе, никад више са страхом у очима! Живела победа, живела слобода, живела Србија“, поручио је Јеремић на крају свог обраћања.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!