Прочитај ми чланак

Јер није Вучићев: Инспекција упала на приватни посед, цепа опозициони билбордорд

0

Билборд коалиције "Здраво да победи" коју предводи Милан Стаматовић из Чајетине уклоњен је јуче у центру Младеновца по налогу комуналне инспекције, само пола сата после постављања, потврдио је за Нова.рс власник билборда Ненад Павловић.

Он каже да му нису јасни потези комуналне инспекције, јер има све потребне дозволе за изнајмљивање билборда за предизборно оглашавање и изражава сумњу да је скидање билборда политички мотивисано.

Ненад Павловић за портал Нова.рс објашњава да је билборд, који је у његовом власништву, изнајмила коалиција “Здраво да победи” на период од месец дана и да је предизборни плакат постављен у уторак у поподневним сатима.

Међутим, како наводи, пола сата после постављања билборда, добио је позив из Комуналне инспекције са захтевом да га уклони и уз образложење да на том месту није дозвољено оглашавање.

Павловић сматра да иза уклањања билборда стоји локална власт и да му није јасно због чега је, како каже, билборд уклоњен “експресно” без претходног упозорења и остављања могућности за жалбу.

“Ја нисам добио никакво решење, нити су ми дали рок да ја сам уклоним билборд, већ су одмах послали своју екипу, која га је скинула у року од 15 минута. Ово је бахато понашање локалне власти, која је мимо свих правила уклонила билборд. Ја имам све дозволе за оглашавање, а те дозволе издала ми је та иста општина, која је сада наредила да се уклони оглас”, револтирано прича Павловић, најављујући да ће против надлежних поднети и пријаве.

Павловић објашњава да се изнајмљивањем билборда бави од 2009. године и да је за сваке изборе изнајмљивао свој простор различитим странкама, али да до сада никада није имао проблема. Билборд са ког је уклоњен предизборни плакат, налази се у центру Младеновца, у непосредној близини општине, па Павловић сумња да локалној СНС власти смета да у центру града буде реклама за неку другу странку.

Павловић је појаснио да је овим потезом директно угрожено и његово пословање, јер је изнајмљивање маркетиншког простора, посао од ког се издржава његова породица и да ће због тога потражити правду на суду.

Павловић је мобилним телефоном снимио уклањање билборда и цео снимак објавио на друштвеним мрежама.