Прочитај ми чланак

„Један од пет милиона”: Нећемо се више легитимисати Весићевој страначкој полицији

0

Организатори протеста „Један од пет милиона” обавестили су данас надлежне да се више неће легитимисати комуналној милицији односно, како су оценили, страначкој параполицији и додали да да их присила неће одвратити од одлуке да борбу за слободу наставе на улици.

У саопштењу се наводи да су милицајци снимали демонстранте на протесту у суботу и да су те исте фотографије објавили заменик градоначелника Београда Горан Весић и таблоиди.

Организатори протеста су навели да су комунални милицајци јуче покушали на протесту „Један од пет милиона“ да легитимишу и тако застраше демонстранте, а како су оценили то је доказ да је власт одлучила да направи приватну страначку параполицију задужену за праћење градјана.

„Весићеви милицајци у више наврата покушали су да изазову инцидент, тако што су захтевали од комуналних служби да усред одржавања протеста скидају налепнице из Теразијског тунела које документују лажи режима Александра Вучића“, наводи се у саопштењу.

Из организације протеста Један од пет милиона додали су да су се комунални полицајци синоћ „појавили премијерно у новим аутомобилима“ које им је, по њиховим наводима, „даровао“ Горан Весић кроз јавну набавку „штеловану за једног од омиљених СНС бизнисмена“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!