Прочитај ми чланак

Ивица Дачић: Приштина ће морати да попусти, најважнија ми је Вучићева подршка

0

dacic-vucic-1350988482-222342

(Танјуг, Курир)

Председник Владе Србије Ивица Дачић изјавио је да је државни врх јединствен у погледу преговора с Приштином, да ће у том дијалогу морати да попусти Приштина и да му је најважнија подршка првог потпредседника владе и лидера СНС Александра Вучића.

Дачић тврди да он и председник Србије Томислав Николић немају опречне изјаве о Косову, већ да је он непосредно укључен у процес преговора и самим тим нема разлога за превелики оптимизам.

„Николић полази од тога да су разговори увек коректни. Има приступ да ће највероватније морати да дође до преговора и да ће друга страна морати да попусти… Мало је већи оптимиста од мене“, рекао је Дачић.

Дачић је нагласио да му је најважније да око тога има заједнички приступ и заједнички став са Вучићем.

„Није било ниједног детаља где смо се размимоилазили и мислим да је за нас то најважније, јер ја сигурно нећу донети ниједну одлуку за коју нисам сигуран да ће моји партнери прихватити“, рекао је премијер.

Он сматра да ће у следећој рунди дијалога са Приштином суштинско питање бити како дефинисати чиме се бави Заједница српских општина, а да то буде прихватљиво за обе стране.

Дачић такође сматра да ће Приштина морати да попусти, јер ми, како је рекао, више немамо где да попуштамо.

Премијер је и у овом интервјуу потврдио да реконструкција владе још није била тема разговора с коалиционим партнерима.