Прочитај ми чланак

ИВАНИНИ СУМЊИВИ ПОСЛОВИ: Дачићева директорка мора опет у полицију!

0

Некадашња шефица маркетинга у компанији „Дунав осигурању“ биће опет саслушана јер су откривени нови уговори с агенцијама преко којих је извлачила паре из фирме.

Некадашња шефица маркетинга у компанији „Дунав осигурању“ биће опет саслушана јер су откривени нови уговори с агенцијама преко којих је извлачила паре из фирме.

Функционерка СПС Ивана Петровић поново ће бити саслушана због сумње да је из „Дунав осигурања“ извукла је између 70 милиона и 90 милиона динара преко надуваних маркетиншких уговора, открива Курир. Такође, Петровићева ће морати истражним органима да достави и доказе о пореклу имовине.

Наш извор из полиције открива нове детаље у вези са овом афером док је Дачићева сарадница била директорка маркетинга у „Дунав осигурању“.

Велика проневера

– У међувремену смо током истраге дошли до потпуно нових детаља, који Петровићевој никако не иду наруку. Недавно смо успели да дођемо до нових уговора које је она као директорка маркетинга склапала са агенцијама, а затим је за себе задржавала највећи део новца од тих послова. Списак тих агенција и фирми је све већи. Сумњамо да је Петровићева за себе на овај начин задржала 70 до 90 милиона динара. У питању је велика проневера новца – прича саговорник Курира.

Он додаје да ће полиција истражити и њен врло лагодан и скуп начин живота.
– Иако је раније изјавила у медијима да је до средстава за стан дошла из деобе породичне имовине, према подацима до којих смо дошли, то није истина. Она тим новцем није могла да купи стан код Београдске арене вредан више од 100.000 евра, луксузне аутомобиле које вози, нити да плати скупа летовања – открива наш извор из истраге.

Јуче смо покушали од Петровићеве да добијемо коментар поводом сазнања да ће поново бити саслушана и да ће јој бити проверено порекло имовине, али она није одговарала на поруке.

Имала саучесника

Како је Курир већ писао, осим Петровићеве, у ове преваре укључен је и њен близак сарадник, извесни С. Т. (име познато редакцији). Како сазнајемо из полиције, њих двоје су, поред тога што су буџили цифре за уговоре, паре пребацивали и преко фантомских фирми.

У питању су предузећа „Хало тим д.о.о.“, „Ларедо стил д.о.о.“ Нови Сад и „Тридент стратеџик маркетинг“, као и још низ других на чије рачуне је уплаћиван новац за тобожње услуге маркетинга и оглашавања. Тим фирмама би на крају остало свега шест до 10 одсто пара, а остало би узимала Ивана Петровић.