Прочитај ми чланак

Чедомир Јовановић: Дачић, Вучић и Николић не нуде визију нормалног живота

0

Београд – Шеф посланичке групе Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић оценио је да је у скупштинској расправи о резолуцији о Косову показана врхунска неозбиљност и политичка неодговорност владајуће коалиције.

Јовановић је новинарима у парламенту рекао да се „Дачић, Вучић и Николић данас баве Косовом јер тако плаћају цену опстанка на власти“, а не нуде визију нормалног живота.

Истакао је да ће посланици ЛДП-а у скупштинској расправи инсистирати на узроцима косовског проблема.

– Дачић од нас тражи да се помиримо да само у косовској политици не постоји политичка одговорност… препознајемо врхунску неодговорност у намери да се избегне то питање – рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да ЛДП нема разумевања за бувљу пијацу у коју је владајућа коалиција претворила скупштину у играрији са Демократском странком.

Поновио је да посланици ЛДП-а неће гласати за резолуцију о Косову, која је, како је подсетио 11. документ о Косову који је усвојила скупштина и да је приступ том питању идентичан са приступом претходних Влада, као и да и садашња владајућа коалиција размишља о себи, а не о Србији.

(Бета)