Прочитај ми чланак

ХРВАТСКА ПРЕТИ: Мењајте закон или нема у ЕУ

0

Загреб -- Технички шеф дипломатије Хрватске Миро Ковач рекао је да ће српском колеги Ивици Дачићу рећи да Србија мора да промени закон.

2598443035787b88b13c25761605190_v4_big

Он је истакао да ће Дачићу пренети да Србија мора да поштује европске стандарде и да неће моци да има закон о ратним злочинцима.

Тај закон ће Србија морати да промени, рекао је Ковач у изјави за медије и поновио да без промене тог закона „нема уласка у ЕУ за Србију“.

„Познати су критеријуми, све је јасно“, казао је Ковач, пренела је регионална Н1ТВ.

Ковач је рекао да ће му бити драго да сутра у Војводини, као изасланик председнице Колинде Грабар Китаровић, подржи Хрвате који тамо живе да коначно уживају у, како је рекао, свим мањинским правима и томе што имају свог заступника.

„Видећу Дачића, којем ћу јасно рећи да је наша жеља да будућност буде европска. Значи, да морају бити и европски стандарди, а то знаци да Србија неће моћи да има такав закон о ратним злоцинима. Мораће га променити ако мисли ући у ЕУ. То ће јасно тако бити и примењено од Хрватске, у пријатељском духу“, рекао је Ковач.

Ковач ће у петак у Суботици присуствовати обележавању 26. годишњице оснивања Демократског савеза Хрвата у Војводини (ДСХВ).

Он ће се потом састати са Дачићем у Дому ДСХВ у Суботици, а након тога се очекује да ће се обратити новинарима.

По доласку Ковач ће присуствовати миси у цркви Св. Михаела Архандела.