Прочитај ми чланак

Хајка на истраживаче имовине премијера

0

Београд – Пре него што је мрежа за истраживање криминала и корупције – КРИК објавила истраживање о томе колико некретнина у власништву имају премијер Србије и његова породица, уредник и новинар Стеван Дојчиновић се нашао на мети напада таблоида. У три дана, повезали су га са тероризмом, шпијунажом…

„Ово први пут да нас Влада преко медија нападне пре него смо објавили истраживање. Мислили су да ће нас зауставити превентивним дизањем панике, али то неће упалити“,  каже за „Вести“ Стеван Дојчиновић, новинар и уредник КРИК-а.

Он је убеђен да су он и његове колеге под озбиљним надзором неке од обавештајних агенција.

„Знали су сваки наш корак, у првом тексту у „Информеру“ је објављено шта истражујемо, шта смо нашли, радни наслов нашег текста, када планирамо да објавимо… А ми истражујемо легитимну тему – шта у власништву од некретнина има премијер и његова породица“,  објашњава Дојчиновић.

На питање да ли ће тражити заштиту, он одговара: Не видим инстанцу у Србији од које то могу да тражим. Политичари који воде ову земљу стоје иза „Информера“.

Дојчиновић каже да се осећам „као у рингу а једна рука ми је везана“.

„У ситуацији у којој смо, не можемо да се боримо. Можемо на интернету, где смо победили, али они имају имају штампане медије и ТВ да нас нападају. А, сви остали медији са националном фреквенцијом ћуте и стоје са стране. Али, имамо подршку колега, и оних који раде у том медијима, али не смеју јавно да нас подрже. Сва подршка нам јако значи и ми ћемо наставити да радимо „, рекао је Дојчиновић.

Ј. Л. Петковић / Вести