Прочитај ми чланак

Грчићева глава с јабуком у устима

0

Ова земља или ће ускоро претећи Немачку или сама неће претећи. Пошто је прва опција могућа само као срећни крај неке од Вучићевих бајки - а у бајке више ни деца не верују, ако изузмемо инфантилне адулте прикопчане на „Пинк“ и „Хепи“, као невесела извесност остаје ово друго. Дакле, да мало парафразирамо Николу Пашића: спаса нам нема, пропасти – хоћемо!

А зашто? Зато што то жели „депресивно потиштени и уметнички импотентни“ редитељ Горан Марковић (оп. ц. др Дарија КТ); зато што на томе свим силама ради онај тајкунски двојац Ђилас-Шолак (оп.ц. свих скупљених с коца и конопца); зато што она луксембуршка телевизија „клевеће и подмеће“ (оп. ц Срећко Шојић); зато што је Вучић градећи силне болнице пропустио да сагради и једну лудницу за ове горе и њима сличне (оп. ц. Ана Брнабић); зато што председник неће славити ни Никољдан ни Нову Годину ни Божић, јер иде у Колубару да одваја блато од угља; зато што Пера није на време отишао у полицију…

Wrong! Будућности а и садашњости ове земље и њених грађана о глави ради њена скорија (а богами и даља) прошлост, тренутно оваплоћена у људима најсумњивијег стручног, моралног и, на крају, људског квалитета који су јој зајахали на грбачу без намере да сјашу док израубована рага под њима не испусти напаћену душу. Запитајмо се, да ли и какву будућност има држава у којој се као енергетски експерти такмиче један Вучић и један Вулин (добро, овога зна бити више), док њеном електропривредом оперативно руководи човек који је, до јуче, пекао прасад? И кога би Врховни Електричар сада да врати за ражањ, након што се електроенергетски систем распао пред првим минусом и снегом од 30 сантиметара, додуше „најопаснијим снегом икада“ (оп. ц. „Блиц“).

„Рачунајте да Грчић више није директор ЕПС-а“, рекао је лаконски исто онако као када га је ономад, без иједне компетенције, и постављао на то одговорно место и сада ће он да засуче рукаве и крене да се бави високим и ниским напоном. Рачуна, ваљда, да му је то што је луд ко струја довољна квалификација за овај посао, а сходно тим најновијим интересовањима бира и врсту суицида па прети да ће се „бесити о лустер.“ Можете само замислити шта о нама мисле странци, слушајући нам председника који, пренемажући се у самонаметнутој роли човека који на леђима носи сав терет овог света, намерава да виси са фасунга.

Упоредо са енергетиком бавиће се и убрзаним наоружавањем Војске Србије („Оружје и муниција за 1,25 милијарди динара (евра) (оп. ц. „Вечерње новости“) – у зависности да ли читате наслов или текст, забаговала конверзија код Вучелића), па ћемо осим „хеликокоптерска“, постати сила и по основу других врста оружја и оруђа. Још само да нас обавести за који се то рат спремамо и кога ћемо опет победити – осим ако не мисли да се нађемо Русији у кризи око Украјине, држећи НАТО на дистанци. У међувремену ради и као промотер лека за корону – гледајући га како то стручно ради, уредници оних ТВ шопова дубоко жале што није део њихове презентерске поставе.

Е, зато ћемо, између осталог, пропасти. А у то „између осталог“ могу се сместити керамачари на челу Државне безбедности, плагијатори – власници кључева од државне благајне, купци школских диплома на челу војске, несувисло створење коме се мисли с муком боре на челу Владе, бруке професије на руководећим местима Јавног сервиса, криминалци, шарлатани и опсенари као власници телевизија са националном фрекфенцијом…

Да не ређам даље, него да одговорим Владимиру Ђукановићу који се ономад запитао да ли је еколошки захтев тражење смене Оливере Зекић из РЕМ-а? Јесте!