Прочитај ми чланак

„Гордана Чомић и Влада Србије уводе Закон да хомосексуалци усвајају децу!” (ВИДЕО)

0

Заменик председника Српске радикалне странке (СРС) Александар Шешељ позвао је данас Владу Србије и Народну скупштину да гласају да закон о истополним заједницама ни не дође на дневни ред рада Скупштине и тако спрече усвајање тог закона у Србији.

„Хомосексуализам у једном друштву је аномалија. Међутим, то не значи да такви људи треба да буду прогоњени или да им се било шта забрањује“, казао је Шешељ у седишту странке у Београду.

Хомосексуалци треба да буду равноправни по питању поштовања људских права и пред законима и Уставом Србије, оценио је он и додао да српско друштво не може да законом о истополним заједницама пружи легитимитет нечему „што није породица и брак“.

Према његовим речима, треба осмислити закон да такви људи могу да закључе уговор код јавног бележника да један другог наследе, посећују у затворима, болницама и слично.

Шешељ је оценио да је, иако се реч „брак“ не спомиње у Предлогу закона о истополним заједницама, из процедуре која је предвиђена за закључивање такве заједнице јасно да је реч о браку, будући да се закључује на исти начин пред матичарем и са два сведока.

У том предлогу закона се више пута помиње „уређивање породичног живота у истополној заједници“, а дефиниција породице је, како је он рекао, „заједница родитеља и деце, те то не може бити истополна заједница“.

„Уколико се један овакакав закон усвоји у Србији, следеће је усвајање деце у истополним заједницама“, оценио је он и додао:

„Геј бракови нису били тема претходне кампање, за изборе 21. јуна ми нисмо чули ни од једне странке која је данас у парламенту, странака које чине власт, да ће они, када се избори заврше и када влада буде формирана, да одмах приступе, као једној од првих ствари које ће радити када се влада формира, усвајању закона о истополним заједницама.

Имамо један нонсенс, који није познат нигде у свету, да ми данас имамо ванпарламентарну власт, ванпарламентарне странке које су у власти. Ако можете да погледате, доступно је на сајту министарства и на сајту Владе Србије, радна група која је израђивала овај закон састоји се од 53 лица, ту су небулозе, наравно, као што су представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, више њих, али и људи који су били на листи Уједињена демократска Србија, која је била пројекат СНС на претходним изборима, који су данас у нашим министарствима, односно у министарствима Владе, коју је формирала, пре свега, СНС, а кадрови су са листе која није освојила ни један посто на претходним изборима. Гордана Чомић је министар, Олена Папуга је државни секретар. То је особа која је члан Лиге социјалдемократа Војводине и била је кандидат на изборима на листи која је освојила мање од један посто, ту су и представници Странке модерне Србије. То је све доступно на интернету.

Новинар Србин инфо Градимир Потић упитао је и заменика председника СРС да ли мисли да постоји већина у Скупштини за изгласавање закона о истополним заједницама, на шта је Аександар Шешељ одговорио да је тренутна већина у Скупштини 240 и нешто народних посланика који представљају већински народ, и да та парламентарна већина може да донесе закон којим се дан проглашава за ноћ и обрнуто.

„По пракси, којој смо били сведоци, посланици гласају на звонце. Често посланици владајуће већине не знају ни за шта гласају. Такав ће бити случај и са овим законом уколико се не предомисле, уколико не схвате опасност од оваквог закона и уколико заиста одлуче да крену тим путем, који је изузетно лош за наше грађане“, закључио је Шешељ.