Прочитај ми чланак

ГИК одузима победу опозицији и додељује још један мандат СНС

0

Градска изборна комисија Града Ниша објавила је, на основу обраде 100 одсто бирачког материјала са 197 бирачких места, да је листа "Александар Вучић - Ниш сутра" освојила 44,31 одсто гласова бирача и има 30 одборника.

Према објављеним резултатима, Група грађана „Др Драган Милић“ има 16 одборничких места и 24,49 одсто освојених гласова, „Бирамо Ниш – Ђорђе Станковић“ освојио је 16,12 одсто гласова и 10, „Уједињени-Нада за Ниш- Миодраг Станковић-Нова“ 3,88 одсто и два мандата, „Др Саво Манојловић-И ја сам Ниш-Крени-Промени“ освојио је 3,93 одсто гласова и два мандата, а листа „Руска странка-Русија и Ниш у срцу!-Тихомир Перић“ једног одборника са 1,1 одсто освојених гласова.

Без мандата су листе „Ниш наш град-Бранислав Бане Јовановић-Ново“, „Глас народа је снага народа“, „Уједињени за село и град-Будимо на чисто“, „За наш Ниш-Петар Богићевић – Коалиција снага и Бојан Аврамовић – Не дамо Ниш“.

Непосредно пре ове одлуке Ипсос и ЦЕСИД су објавили да на 100 одсто узорка СНС нема већину и да имају укупно 29 мандата, што им није било довољно да имају већину. Према том сценарију, СНС и Руска странка би имали укупно 30 одборника, а за већину је потребан 31 глас.