Прочитај ми чланак

Двери:Тешка корупција! Град Београд из буџета даје чак 271 МИЛИОН ЕВРА за аутобусe

0

Град Београд ће, преко ГСП-а, платити чак 271 милион евра за куповину 300 нових аутобуса и 20 трамваја, а свако возило биће у просеку плаћено по 850.000 евра, саопштено је данас из покрета Двери.

Двери подсећају да су, пре само две године, зглобни аутобуси на гас плаћени 340.000 евра по возилу, док електрични коштају око 360.000 евра, поводом чега су оцениле да пример последње набавке показује како је „градска власт све безочнија и бруталнија у намештању и преплаћивању јавни набавки“, како се приближавају избори.

„Ово јавна набавка најбоље сведочи колики је степен корупције у Београду, а ништа боља ситуација није ни на републичком нивоу нити у осталим градовима и општинама у Србији. Позивамо одлазећу београдску власт да одустане од најављене пљачке грађана која се мери са више од 100 милиона евра и упозоравамо их да ће након 17. децембра све, а нарочито ова и њој сличне набавке бити преиспитане и да ће одговорни бити кривично гоњени“, наводи се у саопштењу.

Двери наводе да је једна од примарних тачака њиховог програма „управо искорењавање корупције која уништава како републички, тако и градске и општинске буџете“.