Прочитај ми чланак

Двери: Вучић обавља оно на шта Тадић није пристао

0

Српски покрет Двери оценио је да поруке које су Ангела Меркел и Александар Вучић упутили показују да је Вучић "послушник и извршилац налога Брисела и Берлина".

Двери наводе да Вучић обавља „све прљаве послове везане за предају Косова“ на коју претходни председник Србије није пристао.

„Све што је јуче изговорено у Берлину, потврдило је оно што Двери годинама говоре – да Вучић штити једино интересе крупног капитала, тајкуна, ММФ-а, Брисела и да то за резултат има сиромашење грађана Србије, потпуно социјално и економско урушавање и отимање Косова“, оцењују Двери у саопштењу.

Похвала Ангеле Меркел да је Вучић „спровео велике реформе које су омогућиле инвестиције и испунио све услове за преговоре са ЕУ“, као и порука да су немачки инвеститори веома задовољни и да ће наставити да долазе у Србију, „у преводу значи да су Вучићеве реформе у интересу инвеститора, а не грађана Србије“, сматрају Двери.

„Наши грађани, радници, пензионери ‘дебело’ су платили те реформе. Опљачкани су, понижени, отете су им плате и пензије, натерани су да преживљавају. Уз то им Вучић свакодневно поручује да морају да ‘промене свест’, да науче да раде 20 сати дневно за тог иностраног инвеститора и да више стежу каиш“, оцењују Двери.

Двери сматрају да „разлог за хвалоспеве Меркелове лежи у Вучићевом пристанку да по питању Косова обави све прљаве послове за које Тадић није био одмах спреман“.

„Те прљаве послове Вучић је већ спровео – резултат је предаја Косова Албанцима. Бриселски дијалог је омогућио ширење суверенитета лажне државе Косово на целој територији покрајине, а српски народ је изгубио и оне институције које је имао“, оцењују Двери.

Двери сматрају да захтев да се „Србија активније укључи у реализацију пројекта ауто-пута Ниш-Приштина“, који је део ауто-пута Ниш-Приштина-Тирана-Драч, значи да Србија мора да се активније укључи у реализацију пројекта „Велика Албанија“.

Покрет Двери је оценио и да је Вучић довео Србију „у најгору могућу позицију – јасно је да се ЕУ распада и да Србија никада неће постати чланица“.

У саопштењу се указује ће се лидер Двери Бошко Обрадовић, као председник Србије, заложити за „заустављање даљег срљања Србије у ЕУ“.