Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Тражимо хитну смену Вукчевића и Векарића!

0

za-smenu-vekaric-vukcevic

Покрет Двери оштро осуђује акцију којом су двојац Вукчевић-Векарић, из Тужилаштва за ратне злочине, дали налог да се ухапси још осам Срба због наводних злочина, почињених на територији Сребренице.

Ни то им, међутим, није било довољно, већ је Векарић себи дао за право, излазећи потпуно из оквира својих комптенција, да одржи и моралну буквицу, изјавивши да је ово „битан тренутак у суочавању Србије са прошлошћу“!? Апсурд је да такав моралистички став долази од човека који нема везе са српском прошлошћу, већ са прошлошћу једног другог народа, за чије ратне злочинце не показује интересовање, нити том народу држи моралне лекције. Слично важи и за Вукчевића.

Други народи, а једном од њих припада и Векарић, од својих злочинаца су направили хероје, док се овде процес одвија у супротном правцу: од српских хероја се праве злочинци.

Зашто Векарић и Вукчевић ћуте и не оглашавају се поводом убијања Срба? Када ће држава да почне да процесуира одговорне за убиство 3000 Срба из села из околине Сребренице? Српске жртве их очигледно не интересују!

Но, и томе ће доћи крај. Пре или касније, Србија ће се пробудити и сви они који су служили страном окупационом апарату, моћи ће да рачунају на онолику меру правде, колику су другима давали.

Због свега поменутог Двери захтевају хитно смењивање Вукчевића и Векарића, заустављање даљег прогона и хапшења Срба и хитно покретање суђења одговорнима за злочина над Србима!

(ДВЕРИ СРПСКЕ)