Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Скандалозно испитивање припадника војске о Вулиновој одлуци…

0

Члан Одбора за одбрану и унутрашње послове парламента и члан покрета Двери Зоран Радојичић осудио је данас саслушавање припадника Војске Србије о томе ко је медијима проследио наређење министра одбране Александра Вулина да се у војним објектима поставе фотографије председника Србије Александра Вучића.

„Скандалозно је да се малтретирају наше старешине, подофицири и војници по уговору најмасовнијег рода наше војске“, рекао је Радојичић новинарима у Скупштини Србије и додао да је Војни синдикат Србије саопштио да су 22, 23. и 24. августа испитивани припадници једне бригаде Копнене војске да ли је и ко обавестио медије о Вулиновом наређењу.


Он је рекао да је један генерал потчињеним припадницима војне полиције наредио да по сваку цену сазнају да ли је и ко обавестио медије и да се војници сатима задржавају на разговору, ислеђују и да им се прегледају мобилни телефони.

Радојичић је рекао да се о случају огласило и надлежно тужилаштво које је казало да није реч о војној тајни, нити о било каквом кривичном делу и упитао „зашто неко покушава да врати атмосферу информбироа“.

Он је казао да ће Двери тражити да се испитању све околности које се односе на испитивање припадника Војске Србије и то кроз скупштински Одбор за одбрану и унутрашње послове, а да ће тражити и да се испитивање хитно заустави.